Majka troje djece izvršila eutanaziju kako bi kaznila svog supruga

Majka troje djece, Catherine Kassenoff (54) iz New Yorka, izvršila je eutanaziju u Švicarskoj kako bi kaznila svog otuđenog supruga, Allana Kassenoff, koji je dobio skrbništvo nad njihovom djecom.

U svibnju prošle godine, Katherine je na Facebooku objavila da će okončati svoj život, optužujući Allana za godine zlostavljanja nje i njihove djece. Nakon što je izgubila pravo na posjećivanje i suočila se s terminalnom fazom raka, odlučila se na eutanaziju.

Catherine je na Facebooku podijelila tisuće sudskih dokumenata i videozapisa, uključujući izvještaj bivšeg britanskog psihijatra Colina Brewera.

Brewer je u svom izvještaju švicarskom udruženju Pegasos naveo da je Catherine bila “dovoljno zdrava” da donese odluku o okončanju svog života. Pegasos pomaže ljudima koji nisu na rubu smrti da okončaju svoje živote, za razliku od poznatije klinike Dignitas.

Foto: Facebook

Bila je zabrinuta zbog lošeg ponašanja supruga

Catherine je prvobitno planirala eutanaziju u listopadu 2022, ali je datum odgođen iz administrativnih razloga. Njezina dijagnoza raka nije bila glavni razlog, već “egzistencijalno potpomognuto samoubojstvo”, prema Breweru, koji je dodao da je bila zabrinuta zbog lošeg postupanja supruga prema njoj.

Njezina usvojena kći Ali saznala je za majčino samoubojstvo putem Facebooka. Catherine i Allan su usvojili Ali 2009. godine, a kasnije su dobili još dvije kćeri putem izvantjelesne oplodnje. Dadilje su tvrdile da je Katherine zlostavljala Ali jer nije bila njezina biološka kći.

Više od godinu dana nakon Catherinime oproštajne poruke, Allan je i dalje sumnjao u njezinu smrt, unatoč primljenim smrtovnicama.

Njihov bivši odvjetnik dao je otkaz nakon što je TikToker Robbie Harvey, zagovornik žena u nasilnim vezama, podijelio videozapise s Katherineinog Facebooka, prikazujući navodne gadne pravne probleme i Allanovo zlostavljanje.

Allan je izjavio da je Catherinein cilj bio da i dalje vrijeđa njega i djecu i nakon smrti.

NAJNOVIJE!