Majka (28) bacila bebu kroz prozor jer se bojala da će joj uništiti karijeru

Katarina Jovanović (28) osuđena je na sedam i pol godina zatvora zbog tragičnog čina bacanja svoje novorođene kćeri kroz prozor.

Incident se dogodio u Lauffenu am Neckaru u Njemačkoj, gdje je K. J., tajno rađajući kod kuće, bacila dijete s visine od gotovo četiri metra na beton ispod svojega stana.

Rodila je prije 10 mjeseci, 12. rujna 2023., a užasnuti prolaznici ispod njezina balkona pronašli su tijelo bebe s razbijenom lubanjom te odmah pozvali policiju.

Mlada majka priznala je zločin, tvrdeći da nije ni znala da je bila trudna i da je dijete slučajno ispustila iz ruku.

Na suđenju je izneseno da je K. J. strahovala kako će majčinstvo narušiti njezinu karijeru izvršne direktorice u pravnom odjelu Porschea. Tužitelji su uvjereni da je postojala namjera u njezinom činu, dok je obrana tvrdila da je riječ o nesretnom slučaju.

Unatoč tome, sud u Heilbronnu je 3. srpnja donio odluku da je riječ o ubojstvu iz nehaja te ju je osudio na dugotrajnu kaznu zatvora.

Susjedi su izjavili da nisu ni znali da je 28-godišnjakinja trudna. Pretpostavljali su da je pod stresom zbog posla, a ne da nosi dijete. “Nitko nije primijetio da je žena trudna. Nedavno se promijenila i više nije razgovarala s nama. Mislili smo da je pod stresom na poslu”, kazali su susjedi za Daily Mail.

Odvjetnik K. J. je izjavio: “Moja klijentica nije ni znala da je trudna. Kada je odjednom u rukama držala krvavu bebu, bila je u iznimnoj psihičkoj situaciji. Bila je nesreća, ispustila je bebu. Kako je dijete završilo preko prozorske daske, tek će se utvrditi.” Odvjetnik je dodao da planiraju uložiti žalbu na presudu.

NAJNOVIJE!