Ova medicinska sestra ubila je sedam beba: Sada joj stigla još jedna optužba

Medicinska sestra ubojica Lucy Letby rekla je “Nevina sam” nakon što joj je izrečena još jedna doživotna zatvorska kazna za pokušaj ubojstva prerano rođene bebe. 

Već služi 14 doživotnih zatvorskih kazni nakon što je prošle godine osuđena za ubojstvo sedam beba i pokušaj ubojstva šest drugih u bolnici Grofice od Chestera između lipnja 2015. i lipnja 2016. godine.

Međutim, porota na njezinom prvom suđenju nije mogla donijeti presudu po optužbi da je pokušala ubiti prerano rođenu bebu, poznatu kao Baby K, u veljači 2016. godine.

Dok su Letby izvodili s optuženičke klupe ona se okrenula i izjavila: “Nevina sam.” Sva zlodjela medicinska sestra napravila je u periodu od 13 mjeseci, tijekom noćnih smjena u 2015. i 2016. godini, piše DNEVNIK.hr.

Tužiteljstvo je reklo da je Letby pomaknula cijev za disanje Baby K. i da je uhvaćena “praktički na djelu” kada je dr. Ravi Jayaram ušao u sobu.

Nakon što se beba oporavila, njezina je cijev pomaknuta još dva puta te noći, reklo je tužiteljstvo, navodeći da je Letby pokušala prikazati kao da ju je beba sama pomaknula.

Beba, koja je rođena u 25. tjednu trudnoće, prebačena je u specijalističku neonatologiju, ali je umrla tri dana kasnije.

Sohom Das, savjetnik forenzičkog psihijatra, rekao je da vjeruje da Letby pati od niskog samopoštovanja i samopouzdanja, povezanih s depresijom i tjeskobom.

NAJNOVIJE!