Srpski pjevač želi eutanaziju u Nizozemskoj: Kaže da ne može protiv demona u glavi

Bojan Tomović, poznati srpski pjevač, već neko vrijeme otvoreno dijeli svoju borbu s bipolarnim poremećajem i izazovima koje taj poremećaj donosi. Nedavno je javnost bila šokirana viješću da je Tomović pokušao samoubojstvo, no zahvaljujući brzoj intervenciji policije, spašen je u posljednji trenutak.

U novim izjavama, Tomović je otkrio da već neko vrijeme razmišlja o eutanaziji u Nizozemskoj, gdje je ovaj postupak legalan.

“Želim da me uspavaju u Nizozemskoj jer je tamo eutanazija legalna. Kako je samoubojstvo prema svim religijama najveći grijeh, biram legalnu opciju koja će me konačno osloboditi boli”, izjavio je Tomović za Republiku.

Snimka zaslona: Facebook

Pjevač se godinama bori s bipolarnim poremećajem

Tomović, koji se godinama bori s bipolarnim poremećajem i posttraumatskim stresnim poremećajem, naglasio je da je iscrpljen i nema više snage za daljnja bolnička liječenja i terapije.

“Živjeti i boriti se s bipolarnim i posttraumatskim poremećajem je izuzetno iscrpljujuće. Više nemam snage za odlazak u bolnice, dosta mi je klinika, raznih terapija i lijekova koji su me deformirali u svakom smislu. Planiram putovanje u Nizozemsku”, izjavio je pjevač, ističući da konačno želi pronaći mir i prekinuti svoje patnje.

Prije pokušaja samoubojstva, Tomović je ostavio oproštajno pismo u kojem se ispričao obitelji, zamolio za oprost i naglasio da nitko nije kriv za njegovu odluku. Također je majci i bratu dao upute gdje da ga pokopaju nakon što pronađu njegovo beživotno tijelo.

“Majko, brate, oprostite, ali ne mogu više. Nitko nije kriv. Odlazim sretan kod mog Taja. Sahranite me na Cetinju, to mi je jedina i posljednja želja”, napisao je Tomović u svom oproštajnom pismu. Zahvaljujući intervenciji policije i Hitne pomoći, spašen je od smrti i hitno hospitaliziran.

Pomolimo se Bogu za Bojana da u Bogu pronađe svoj mir te da dobije potrebnu stručnu pomoć u krizi u kojoj se nalazi. Samoubojstvo nikada nije rješenje.

NAJNOVIJE!