88-godišnja udomiteljica odlazi u mirovinu nakon što je odgojila više od 40 djece

Posebno priznanje odano je starijoj udomiteljici iz Marylanda koja ima 88 godina. Jedna je od najiskusnijih dugogodišnjih udomiteljica u američkom sustavu udomitelja.

Otkako je 1980-ih otvorila svoj dom u okrugu Montgomery, udomila je više od 40 djece, a nedavno joj je uručena nagrada za svoje usluge mladima u svojoj državi nakon što je najavila da će se konačno povući iz udomiteljstva.

U intervjuu za ABC News u sklopu njihovog segmenta ‘America Strong’, Emma Patterson je rekla da se prvi put uključila kada su dvoje djece koje je rodila počeli povremeno kući sa sobom dovoditi drugu djecu kojoj je trebala pomoć.

Bilo da se radilo o hrani, toploj odjeći ili mjestu za sigurno provođenje vremena nakon škole, dvoje braće i sestara znali su da je njihova mama prava osoba za ponuditi pomoć.

U to se vrijeme Patterson upravo rastala od oca svoje djece, a osim što je radila na lokalnom sveučilištu, imala je i posao u maloprodaji koji je nudio popust koji je koristila kako bi djeci, svojoj i ne njezinoj, nabavila ono što trebaju.

To ju je navelo da registrira sebe i svoj dom u White Oaku, Maryland, u sustav udomiteljskih obitelji okruga Montgomery, gdje bi povremeno udomljavala dojenčad – rođene bebe ovisnika o drogama koje nisu mogle ići kući sa svojim roditeljima – gdje bi udomljavala po devetoro djece odjednom, a neka bi ostala s njom dok ne odrastu.

Emma je jedan od udomiteljica u okrugu koji je dugoročno udomio najviše djece i jedna od udomiteljica s najdužim stažem.

“Uvijek je bilo situacija u kojoj samo dječak ili djevojčica nisu imali nikoga tko bi brinuo o njima. I trebalo im je mjesto za spavanje ili nešto za jelo.”, rekla je Emma.

“Vrlo sam ponosna na svu djecu jer, znate, svi su se pokazali kao divna ljudska bića.”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!