Katolik uništio bogohulni kip ‘Gospe’ u austrijskoj katedrali: ‘Učinio sam to za Majku Božju!’

Anonimni katolik uništio je bogohulni i nepristojni prikaz “Naše Gospe” u katoličkoj katedrali u Austriji nakon što je skulptura izazvala bijes.

“Učinio sam to prije svega za Majku Božju!” rekao je katolik koji želi ostati anoniman svom sugrađaninu Austrijancu Alexanderu Tschugguelu.

U kontekstu “umjetničkog projekta”, skulptura koja je trebala prikazati Blaženu Djevicu Mariju bila je izložena u katedrali Svete Marije u Linzu, Austrija. Kip, koji je dizajnirala “umjetnica” Esther Strauss, prikazivao je Djevicu Mariju na opscen način, prenosi Lifesitenews.com.

Kip je pronađen obezglavljen u ponedjeljak, 1. srpnja. U izjavi , čovjek koji je preuzeo odgovornost za uništenje bogohulne statue objasnio je zašto ju je uništio.

“Iako sam počeo s piljenjem torza, razina buke i ograničeno vrijeme značili su da nisam mogao provesti ovaj početni plan, tako da je samo glava otpiljena”, napisao je. “Ali bez glave i aureole više se ne može smatrati karikaturom naše Djevice Marije.”

Što protestanti misle o marijanskim svetištima i štovanju Gospe?

“Na kraju je skulptura bila samo nemoralan, neukusan kip bez glave, koji je učinkovito okončao blasfemiju i klevetu naše Blažene Majke”, nastavio je. „Kao što Blažena Majka čini sve za nas u ljubavi, i mi moramo činiti sve za Nju bez oklijevanja. Ovo počinje molitvama i završava, ako je potrebno, davanjem života.”

“Umjetnički” prikaz u katedrali Svete Marije odobrio je biskup biskupije Linz Manfred Scheuer.

“Ja sam obični katolik i grešnik, naravno da nije na meni da sprječavam postupke naših biskupa”, napisao je anonimni uništavač kipova. “Ali moja je i naša zadaća da spriječimo bilo kakvu klevetu BOGA i Njegove presvete Majke.”

„Kao što nas Djevica Marija svaki dan štiti i tu je za nas, tako i mi moramo biti uz Nju, Majku BOŽJU, u najtežim nevoljama, jer to je ono što nas kao Crkvu definira.“

NAJNOVIJE!