Chris Martin iz Coldplaya je odgojen kao evanđeoski kršćanin, no sada ne vjeruje u kršćanskog Boga

Chris Martin, frontmen benda Coldplay, otvoreno je govorio o utjecaju koji na njegov život ima to što je odgojen kao evanđeoski kršćanin.

U razgovoru s Howardom Sternom u njegovoj radio emisiji SiriusXM, Martin je rekao da mu je bilo teško nositi se sa svojim strogim vjerskim odgojem.

“Bilo je dosta čudne indoktrinacije. Čak ni namjerno. Ali da, bilo je. Nisam mogao pjevati Paint It Black, na primjer, od Stonesa, jer sam mislio da je zlo”, nastavio je.

47-godišnji glazbenik dodao je da razumijevanje kako se “oživio” i shvaćanje da je “svaka metoda suočavanja s nečim snaga kada je razvijete. Ali kasnije u životu, možda vam više neće služiti.”

“U takvom sam razdoblju kao, pa, ta stvar zbog koje sam preživio to razdoblje, sada mi ne pomaže.”

Martin je odgojen u kršćanskoj obitelji u Devonu. Posjećivali su kapelu Belmont u Exeteru, gdje su njegovi roditelji igrali ključnu ulogu u crkvi.

Od tada se distancirao od kršćanstva, rekavši da je “sveteist”, što znači da vjeruje da je Bog u svima i svugdje.

Martin je to dodatno objasnio tijekom intervjua s Howardom Sternom: “Moj Bog za mene predstavlja sve. Bog je posvuda i svatko, a također je i ono nespoznatljivo, ogromno veličanstvo iza svega. I to je samo točka gdje dođete do mjesta gdje više ne možete razmišljati, to je mjesto gdje je, ja mislim, Bog.”

“Ne mislim da je Bog čovjek na nebu sa sijedom bradom”, zaključio je.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!