Zbog male porezotine je završio u komi, a ostao je i bez udova

Manja porezotina prsta rezultirala je teškom infekcijom koja je Georga Winterlinga dovela do gubitka udova. Nakon 16 dana provedenih u induciranoj komi i osam operacija, Georg se sada suočava s izazovima svog novog života.

Njegovu priču prenio je njemački TV, radio i internetski servis Deutsche Welle.

Georg Winterling se prisjeća trenutka koji je promijenio njegov život: “Porezao sam se na stari madrac koji je bio u podrumu. Bila je to jako mala porezotina na prstu lijeve ruke. Zatim se sve lagano inficiralo.”

Liječnici su kasnije utvrdili da je za infekciju kriv mišji izmet.

Tijekom infekcije, ruke i noge Georga Winterlinga nisu dobivale dovoljno kisika, što je dovelo do razvoja teške sepse.

Liječnik koji je liječio Georga pojasnio je ozbiljnost situacije: “Zbog toga veliki dijelovi njegovih nogu i ruku nisu dobivali dovoljno krvi. To je kasnije dovelo do odumiranja tkiva i do amputacija.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DW Stories (@dw_stories)

Štakori i miševi poznati su kao prenositelji brojnih bolesti, što uključuje bakterijske, virusne i parazitske infekcije. U ovom slučaju, mišji izmet uzrokovao je ozbiljnu infekciju koja je imala katastrofalne posljedice za Georga.

Unatoč teškim okolnostima, Georg Winterling pokazuje izuzetnu snagu i otpornost dok se prilagođava novom načinu života. Njegova priča služi kao podsjetnik na opasnosti koje mogu proizaći iz naizgled bezazlenih povreda i važnost brzog i adekvatnog medicinskog tretmana.

Ova teška situacija podsjeća nas na neophodnost održavanja higijene i opreza prilikom rukovanja sa starim i potencijalno kontaminiranim predmetima, posebno u područjima gdje su prisutni glodavci. Georgov primjer također ističe važnost medicinske svijesti i pravovremene reakcije na simptome infekcije.

Georg Winterling sada nastoji podići svijest o opasnostima koje mogu uzrokovati glodavci i važnosti higijene, nadajući se da će njegova priča pomoći drugima da izbjegnu slične tragedije. Dok se suočava s izazovima svakodnevnog života bez udova, njegova odlučnost i hrabrost inspiriraju mnoge.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!