Kršćanski profesor uhićen zbog dodirivanja učenice, rekao je da se osjeća ‘ponovno mladim’

Učitelj u kršćanskoj srednjoj školi u Grandvilleu, Michigan, optužen je za kriminalno seksualno ponašanje jer je neprimjereno dodirivao maloljetnu učenicu.

Michael Hoekwater, 57-godišnji učitelj znanosti u srednjoj školi Grandview Calvin Christian, uhićen je prošlog četvrtka nakon što je policija obaviještena o “incidentu nedoličnog dodirivanja između učitelja i učenika”, prema policijskom odjelu Grandvillea.

Ured tužitelja okruga Kent optužio je Hoekwatera za dvije točke kaznenog seksualnog ponašanja četvrtog stupnja. U petak je optužen i pušten uz kauciju od 50.000 dolara. Predviđeno je da se sljedeći ponedjeljak pojavi pred 59. okružnim sudom.

“Iako se čini da je ovo izolirani incident, ako ima dodatnih žrtava, potiče ih se da kontaktiraju odgovarajuće vlasti”, istaknula je policijska uprava u svom priopćenju.

Hoekwater, diplomant Sveučilišta u Michiganu i Calvin Collegea, radio je u školi 35 godina, predavajući kemiju, biologiju i algebru, prema njegovom LinkedIn profilu. Grandville Calvin Christian ima više od 900 upisanih učenika i 60 učitelja.

Sudski dokumenti do kojih je došao FOX 17 sugeriraju da je Hoekwater razvio vezu sa 17-godišnjom studenticom. Učenik je istražiteljima rekao da će razgovarati sami u Hoekwaterovoj učionici i počeli su osjećati nešto jedno prema drugom.

Hoekwater je navodno priznao da je imao neprikladan odnos s učenicom koji je uključivao dodirivanje, rekavši da se zbog tog odnosa osjećao “ponovno mladim”, prema sudskim podnescima.

Škola je u četvrtak pismom obavijestila roditelje o Hoekwaterovom uhićenju. U pismu je navedeno da je “prešao profesionalne granice prema srednjoškolki” i da je stavljen na administrativni dopust dok škola istražuje i surađuje s policijom.

NAJNOVIJE!