Kada ti u misli dođu napasti, sjeti se ovih riječi

Kada ti u misli dođu napasti i kada ti dušu pritisne bol, sjeti se da je Isus uz tebe. 

Njegove ruke, probodene čavlima zbog tebe, govore o ljubavi koju ima za tebe. On bi radi tebe ponovio istu žrtvu kako bi ti mogao imati život vječni s Njim. Kada se osjećaš da si sam, opterećen tugom i bez izlaza, sjeti se Njegove žrtve. To je čin bezgranične ljubavi, izveden za tvoju slobodu i bezbrižnost.

Ako ti napast šapne da ti spasenje ne treba i da ćeš uživati u grijehu, to nije istina. Isus je jedina Istina, i samo od Njega možeš dobiti ono što je ispravno. Grijeh može donijeti kratkotrajno zadovoljstvo, ali ono je prolazno i varljivo. Božja Riječ donosi mir koji nadmašuje svaki razum, ispunjava dušu i daje snagu za suočavanje sa svim izazovima. Sve što se skriva u tvom srcu, Isus zna, ali želi da to podijeliš s Njim kroz razgovor. Taj razgovor nije samo iznošenje briga i problema, već dijeljenje najdubljeg bića s Onim koji te najviše voli.

Ostavi grijeh i ono što donosi trenutnu sreću tijelu, i počni hraniti svoju dušu Njegovom riječju. Grijeh te udaljava od Njega, stvara barijeru. Božja Riječ, međutim, vraća te u Gospodinov zagrljaj, obnavlja tvoju snagu i donosi radost koja nadmašuje prolazna zadovoljstva koja svijet pruža.

Ako je Isus pobijedio svijet, misliš li da se neće pobrinuti za tvoje brige i želje? Vjeruj Mu i dopusti da ti u pravo vrijeme donese ono što će te usrećiti. Njegovo vrijeme možda nije uvijek tvoje, ali uvijek je savršeno. Ako se stvari ne odvijaju po tvom planu, nećeš biti razočaran. Vjeruj Njegovom planu. Oni koji se u Njega uzdaju neće ostati slomljena srca, nego će iskusiti blagoslove koje samo On može dati. Ljubav, radost, mir, strpljivost, dobrota … sve te to čeka ako si u Njegovoj blizini.

“Kad zazovem, usliši me, Bože, pravdo moja, ti što me u tjeskobi izbavi: smiluj mi se, usliši moju molitvu!” Ova molitva je vapaj duše koja traži mir i pravdu, duše koja zna da u Njemu može pronaći utočište i pomoć. Vjeruj u Njegovu ljubav i milosrđe. Uvijek je tu, spreman da te sasluša, podrži i pruži snagu koju tražiš.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!