Legenda kaže da je Isus posjetio mali britanski otok dok je bio dječak

Otok Looe, u blizini obale Cornwalla, prožet je fascinantnom legendom da je Isus Krist kao dječak posjetio otok sa svojim ujakom, Josipom iz Arimateje, radi trgovine kositrom, piše kršćanski portal Premier News.

Priča sugerira da je otok Looe bio središte trgovine kositrom Ictis, koje je opisao Diodorus Siculus u Bibliotheca historica.

Nikada nećemo saznati je li Isus doista posjetio Icti (vjerojatno nije), ili je otok Looe bio ta povijesna lokacija, prema The Mirroru, postoje dokazi u povijesnim zapisima da se fenička trgovina kositrom odvijala u Cornwallu.

Nakon što se priča o Isusovom posjetu proširila, otok Looe pretvorio se u cijenjeno hodočasničko mjesto. Međutim, s raspuštanjem samostana Henrika VIII., njegova svetost ustupila je mjesto zloglasnosti kao krijumčarska veza.

Nakon toga, otok je preimenovan u Otok svetog Jurja i počeo je primati prilično različite posjetitelje jer je postao leglo krijumčarenja.

Otok Looe bio je u vlasništvu obitelji poput obitelji Trewlaney od 1743. i kasnije Henryja St. Johna Dixa 1912. Na kraju je došao pod Evelyn i Roselyn sve do Roselynine smrti 2004. godine.

NAJNOVIJE!