Meteorit proletio kroz krov i sletio na ženin krevet

Uobičajena je praksa poželjeti vidjeti “zvijezdu padalicu”. Spektakularan je doživljaj izdaleka promatrati ova nebeska tijela, ali druga je priča doživjeti pad meteorita kroz krov. Bilo je nešto za što treba biti zahvalan jer je ovaj kamen pao na ženin krevet, a ne na nečiju glavu.

NASA definira meteoroide kao “objekte u svemiru koji variraju u veličini od zrnaca prašine do malih asteroida. Zamislite ih kao ‘svemirsko kamenje’. Kada meteoroid preživi putovanje kroz atmosferu i udari o tlo, naziva se meteorit.”

Ovaj meteorit je prkosio izgledima da stigne na Zemlju. Međutim, to nije bilo dobrodošlo iznenađenje za 66-godišnju ženu iz Britanske Kolumbije u Kanadi.

Šokirala ju je rupa u stropu spavaće sobe

Ruth Hamilton je mirno spavala kada ju je probudio lavež psa i glasna eksplozija. Bila je šokirana kada je vidjela rupu u stropu svoje spavaće sobe, a lice joj je odjednom bilo prekriveno krhotinama suhozida. “Skočila sam iz kreveta i upalila svjetla. Nisam znala što drugo učiniti, pa sam nazvala hitnu”, ispričala je Ruth.

“Dok sam razgovarala s operaterkom, postavljala mi je svakakva pitanja. Zamotala sam jedan od dva jastuka na kojima sam spavala, a između njih je bio meteorit. Nikada u životu nisam bio tako uplašena!” Meteorit je pao među njezine jastuke, gdje joj je prije nekoliko sekundi bila glava. Rekla je da joj srce ubrzano lupa od same pomisli na to.

Meteorit je nalikovao drvenom ugljenu i težio je 1,3 kg. Isprva se mislila da je riječ o krhotinama s obližnjeg gradilišta. Nakon temeljite istrage, potvrđeno je da se radi o meteoritu. Uzorak je dostavljen Sveučilištu Western na daljnje istraživanje. To je također potkrijepljeno svjedočanstvima drugih ljudi i objavama na društvenim mrežama koje pokazuju kako se svjetlosna lopta spuša u Lake Louise, Alberta, Kanada.

Bog ju je zaštitio

Ruth je rekla: “Samo sam zahvalna što sam živa i da, što sam ovdje i razgovaram s vama i svojom obitelji.” Nije bila ozlijeđena i bila je potpuno sigurna nakon ovog iskustva na rubu smrti.

Više od svega, Bog ju je zaštitio da je ne pogodi kamen. Iskoristio je psa i glasnu eksploziju kako bi je probudio, što ju je natjeralo da ustane iz kreveta i pobjegne od meteorita koji joj je probio krov.

Nije to sreća ili slučajnost; bila je potrebna Božja ruka da usmjeri kamen s ovoga svijeta da promaši i nanese štetu kad je pao na ženin krevet.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!