Božja ruka na djelu: Otac i sinovi se zamalo utopili u rijeci

Otac i njegova dva mala sina spašeni su od incidenta zbog kojeg su se zamalo utopili nakon što se njihov kajak na napuhavanje prevrnuo u rijeku Colorado. Zahvaljujući tri dobra Samaritanca, obitelj je spašena u onome što je jedan spasilac nazvao ‘čudom’.

Možemo vidjeti Božju ruku na djelu u ovakvim trenucima. Podsjeća nas da Bog postavlja prave ljude na prava mjesta da pomognu. Ova je priča snažan primjer vjere i hrabrosti.

Prošlog četvrtka Eric Odenthal i njegov prijatelj Gaar Lausman bili su u blizini kampa Big Bend u Utahu. Spremali su se da Lausman vesla niz rijeku.

Rijeka Colorado bila je vrlo opasna zbog najvećeg otjecanja i postala je opasno mjesto za obitelj u kajaku na napuhavanje. Kajak se prevrnuo, a oca i njegova dva sina, od 8 i 10 godina, odnijelo je u različitim smjerovima.

Odenthal, iskusni vodič na otvorenom, vidio je djecu kako se bore nizvodno. “Na kraju sam vidio djecu kako plutaju nizvodno s jednim od njih okrenutim prema dolje, boreći se”, rekao je.

Otac se jedva održao iznad vode

Odenthal nije imao odgovarajuću opremu da pomogne, ali Lausman je imao. Lausman je uspio doći do dječaka i izvući ih na sigurno. Međutim, njihov je otac i dalje bio u velikoj opasnosti, dalje nizvodno i jedva se održao iznad vode.

U tom kritičnom trenutku pojavio se Daniel Wright na vodenom skuteru. Wright je isprva prošao pokraj oca, zamijenivši ga s krhotinama. Okrenuo se nakon što je Lausman privukao njegovu pozornost. “Sve čega se sjećam, samo… morao sam im pomoći”, ispričao je Wright.

Otac je posljednjim snagama ispružio ruku, koju je Wright uspio zgrabiti i izvukao ga na sigurno. Ovo emotivno spašavanje zabilježeno je fotografijom na kojoj se vidi očeva ispružena ruka neposredno prije spašavanja.

“Bilo je doslovno čudo da se taj tip pojavio”, rekao je Odenthal.

I djeca i njihov otac su spašeni, iako ih je iskustvo vidno potreslo. Incident je istaknuo važnost odgovarajuće sigurnosne opreme, kao što je primijetila Služba za potragu i spašavanje Velikog okruga (GCSAR). Sprave za plutanje djece bile su neadekvatne.

Spasioci se sa zahvalnošću i vjerom prisjećaju tog događaja. Odenthal je naglasio važnost pripreme za snažno proljetno otjecanje, dok je Wright za svoj pravovremeni dolazak pripisao božansku intervenciju. “Stvarno samo mislim da me Bog upravo imao tamo u pravo vrijeme”, rekao je.

Hrabrost i brze akcije Odenthala, Lausmana i Wrighta spasile su tri života tog dana. Bog je odabrao ove heroje da djeluju brzo tijekom krize u kojoj su drugi možda stajali bespomoćni.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!