Promatrač ptica uhvatio čovjeka kako se bori za život u rijeci

Promatrač ptica spasio je čovjeku život u Nacionalnom parku Cuyahoga Valley u Ohiju nakon što je otkrio da mu treba hitna pomoć.

Ponekad, biti na pravom mjestu u pravo vrijeme nije samo sreća; to je dio Božjeg plana. Često se nađemo u situacijama u kojima možemo nešto promijeniti. Neočekivani spasonosni susret ovog promatrača ptica pokazuje nam kako nas Bog postavlja tamo gdje trebamo biti.

John Rolf, zaljubljenik u prirodu, promatrao je ptice u Nacionalnom parku Cuyahoga Valley. Tražio je ptice Cedar Waxwing blizu Ira Roada, za koje je opisao da imaju “izražena krila s crvenim vrhovima” i obično se nalaze u područjima s niskim grmljem.

“Tamo dolje imate male ptice pjevice, pa imam naviku hodati tamo i vidjeti zalaske sunca svake večeri”, rekao je Rolf.

Snimka zaslona: YouTube

Dok je dalekozorom pregledavao trag, Rolf je primijetio nešto neobično. Vidio je čovjeka kako se drži za balvan u rijeci, boreći se da ostane na površini. Rolf je odmah ispustio kameru i dalekozor, ali je zadržao telefon da nazove hitnu.

“Brzo sam ispustio kameru, dalekozor, zadržao telefon jer sam mislio da hitna pomoć možda ne bi bila loša ideja”, rekao je. Ostao je razgovarati s operaterkom, pokušavajući zadržati čovjeka mirnim.

Rolf je prenio upute operatera 911 čovjeku u vodi, rekavši mu: “Pusti štap za pecanje, ne brini za to.” Operater je dodao: “Recite mu da pusti štap za pecanje, neka vam noge budu čvrsto umotane.”

Čovjek je jedva preživio

Čovjek je bio iscrpljen, a prema riječima poručnika Scotta Clinea iz vatrogasne postrojbe Cuyahoga Falls, “nije mu preostalo još puno.”

Da nije bilo Rolfova prijatelja koji je odgađao njihove večernje planove, on možda ne bi bio tu da pomogne. Rolf je kasnije pitao čovjeka zašto ne pusti štap za pecanje. Čovjek je odgovorio: “To je od mog unuka.” Rolf je razumio, rekavši: “Razumijem, nisi htio izgubiti unukov štap za pecanje.”

Rolf je fotografirao čovjeka koji još uvijek drži štap za pecanje kako bi zapamtio trenutak. Srećom, nakon spašavanja, Rolf je također uočio i fotografirao Cedar Waxwing, rekavši: “Nikada se ne vraćam bez slike ptice.”

Snimka zaslona: YouTube

Ovaj incident služi kao podsjetnik da treba biti oprezan u blizini vode koja se brzo kreće, kao što preporučuju vatrogasci, jer njena dubina može biti nepredvidiva. Pozitivan ishod ove priče pokazuje koliko je važno biti oprezan i spreman pomoći kada je to potrebno.

Nadahnimo se brzim akcijama ovog promatrača ptica i zapamtimo da Bog uvijek bdije nad svojom djecom, štiti nas od zla i šalje ljude da nam pomognu u vremenima potrebe. Nastojmo biti prisutni i spremni djelovati, donoseći svjetlo i pomoć onima oko nas.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!