Učiteljica objavila posljednju poruku: Ako ovo čitate, to znači da sam umrla, ali ne plačite za mnom

UČITELJICA i majka dvoje djece iz Lankashirea u Engleskoj koja je dokumentirala svoju borbu protiv raka na društvenim mrežama objavila je posljednju poruku.

Kate Rachkam, poznata na društvenoj mreži X kao Učiteljica s rakom, koja je sa svojim pratiteljima dijelila svoje zdravstvene probleme nakon što joj je dijagnosticiran neizlječivi rak dojke osjetljiv na estrogen, preminula je u srijedu u 45. godini.

“Ako ovo čitate, to znači da sam umrla, ali ne plačite za mnom. Živjela sam svoj život po svojim uvjetima i onako kako sam željela. Otvorila sam profil na društvenoj mreži X jer mi je trebao izlaz. Dobila sam puno više. Osjećala sam se ostvareno i puno manje usamljeno”, glasi posljednja poruka Kate.

Objava je imala više od 30 milijuna pregleda i 10.000 komentara.

Tužnu vijest potvrdio je njezin suprug Mark.

“Nevjerojatno sam tužan što moram objaviti da je Kate preminula u srijedu oko 13.25 sati”, napisao je Mark i dodao da je Kate preminula okružena najbližima.

Mark je naglasio da je Kate zamolila najbliže da na sprovodu ne nose žuto jer ju je žuta boja podsjećala na zavjese u bolnici.

“Tražila je da ne bude cvijeće i zamolila za bilo kakve donacije koje bi pomogle za budućnost naših kćeri Ruby i Nancy”, napisao je Mark.

Kate je ranije navela da joj je rak dijagnosticiran u 39. godini iako nije imala faktore rizika. Pokušavajući podići svijest o bolesti, pokrenula je fondaciju “Fighting to be Heard”.

7. lipnja najavila je svoj skori odlazak.

“Sada sam kod kuće gdje i želim biti. S Markom i djevojkama. Okružena sam ljubavlju i obitelji i prijateljima. Svi se okupljaju i imam toliko podrške. Unatoč svemu osjećam se blagoslovljeno”, napisala je tada Kate.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!