Ana (20) je pojela tiramisu i preminula nakon nekoliko minuta

Proizvođači “veganskog” deserta tiramisu, koji je u siječnju 2023. u Italiji ubio Annu Bellisario (20) kada je doživjela anafilaktički šok, pošteđeni su zatvora.

Nesretna studentica dobila je reakciju na mliječne proizvode nakon što je pojela samo dvije žlice deserta, za koji je kasnije utvrđeno da sadrži tragove mascarpone sira, iako bi trebao biti veganski i bez tih sastojaka.

Majka i sin, Giovanna Anoia i Giuseppe Lojero, proglašeni su krivima i osuđeni na 12 mjeseci zatvora, no njihov je branitelj tražio nagodbu kojom bi ih poštedjeli zatvorske kazne.

Kako je prijedlog prihvaćen, par će platiti kaznu od po 10.000 eura te dodatnu odštetu Aninom dečku i njezinoj obitelji.

Sudac Mariani na sudu u Milanu također je ukinuo zabranu i dopustio majci i sinu da se vrate obiteljskom poslu slastičara.

Snimka zaslona: YouTube

Tijekom istrage policija je otkrila “kritične probleme” sa sigurnošću hrane i proizvodnim postupcima u tvrtki.

Veganska i neveganska hrana međusobno su se skladištile i pripremale, a čak ni u nekim slasticama nije se vodilo računa o alergenima.

Branitelj je rekao da će se optuženi par obvezati da će se ubuduće strogo pridržavati zdravstvenih i sigurnosnih propisa.

Podsjetimo, Bellisario je s dečkom 26. siječnja prošle godine večerala u restoranu brze hrane u Milanu. Kada je naručila tiramisu, Bellisario je navodno provjerila deklaraciju, ali i tražila dodatne podatke zbog njezine jake alergije.

Nakon što su je uvjerili da je desert siguran za jelo, počela je jesti, ali joj je pozlilo kad je uzela drugu žlicu.

Uzela je lijekove za astmu i kortizon, koje je uvijek nosila sa sobom, ali je nedugo nakon toga izgubila svijest i umrla u bolnici.

Ana je preminula u bolnici San Rafaele 5. veljače.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!