Učitelj je operirao rame, a završio paraliziran i bez mogućnosti govora

Učitelj je ostao paraliziran i ne može govoriti nakon što je pretrpio oštećenje mozga tijekom rutinskog kirurškog zahvata koji nije uspio, izvještava Daily Mail.

Scott Munro bio je podvrgnut ortopedskoj operaciji ramena 18. rujna 2023. kada mu je razina kisika postala opasno niska.

Njegova obitelj tvrdi da je bio bez nadzora četiri minute prije nego što je pretrpio ozbiljno oštećenje mozga i pao u komu.

Morao je provesti mjesec dana na odjelu intenzivne njege te ponovno naučiti hodati i govoriti uz intenzivnu fizikalnu terapiju.

Munroe, koji je proveo gotovo 30 godina radeći u školskom okrugu Evergreen u Washingtonu, vratio se u Oregon u utorak nakon osam mjeseci oporavka.

Munroa su u međunarodnoj zračnoj luci Portland dočekali prijatelji i obitelj dok se pripremao za nastavak rehabilitacije nakon šokantnog incidenta.

Ponovno je morao učiti hodati i govoriti

Proveo je vrijeme na intenzivnoj njezi u Chicagu i Omahi, Nebraska, gdje je morao ponovno učiti hodati i govoriti.

“Vrlo je emotivno, a također osjećam da je to ispravno, osjećam se kao da smo prošli puni krug od Vancouvera, do Portlanda, do Chicaga, do Omahe – i sada smo konačno kod kuće”, rekla je njegova supruga, Katrina Munro.

Sretan je što je ponovno kod kuće i rekao je da je to “zbog svih ovih ljudi, više nego zbog bilo čega drugoga”.

Foto: Gofundme.com

Munro će za sada biti smješten u ustanovu za nemoćne osobe dok se njihova obiteljska kuća ne preuredi kako bi odgovarala njegovim potrebama.

“Ide prilično dobro, s obzirom na to gdje sam počeo nakon ozljede – da, bio sam jedva pri svijesti oko dva mjeseca”, rekao je.

Katrina je razmišljala o tome što je pošlo po zlu tijekom operacije njezina supruga i želi znati što se dogodilo.

Netko nije radio svoj posao

“Mislim da je važno podijeliti da znamo da je nešto pošlo po zlu u operacijskoj sali toga dana. Netko ili neki stroj, možda više od jedne osobe, možda više od jednog stroja, nije radio svoj posao”, rekla je.

Obitelj je pokrenula GoFundMe stranicu kako bi pomogla u plaćanju medicinskih troškova, putnih troškova, troškova prijevoza i preuređenja doma kako bi odgovarao njegovim potrebama.

Do sada su prikupili više od 98.000 dolara od svog cilja od 400.000 dolara i oduševljeni su podrškom koju su dobili.

“Znate, bili smo oduševljeni količinom podrške koju smo dobili od kolega i drugih”, rekao je Munro, a Catherine je dodala:

“Moj tata je to već rekao, a ja ću to ponoviti – samo nismo shvaćali koliko ljudi imamo s nama dok se ovako nešto nije dogodilo.”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!