Napušten sam kao beba na željezničkom kolodvoru… trebalo mi je 50 godina da nađem obitelj

Thomas Yeo je cijeli život znao da je posvojen, ali nikada nije znao ništa o svojim roditeljima. Sve do trenutka kada je postao otac. Tada je odlučio upoznati svoju pravu obitelj.

Nakon mnogo istraživanja, došao je do konačne istine, a bio je zapanjen izvještajem da je pronađen napušten na željezničkom kolodvoru kada je imao samo dva tjedna.

Žena, za koju se vjeruje da je njegova majka, viđena je na kolodvoru, ali unatoč kabini za fotografije koju je napravila policija i kasnije objavile novine, ona nikada nije pronađena.

“Kupila je kartu za Bristol i nestala”, rekao je Tom.

Pronašao je rođakinju koja je također bila napuštena

Obratio se ekipi ITV-a, gdje je pronašao svoju rođakinju Martinu Evenden. No, ni ona mu nije mogla pomoći jer je bila napuštena baš kao i on, a pronađena je ispred crkve odmah nakon rođenja.

To je prvi put u povijesti serije da su pronašli i ponovno spojili dva rođaka koji su oboje pronađeni.

“Kad su mi rekli, mislio sam da smo oboje u istoj situaciji. Imamo nešto što će nas na neki način povezati. Bilo je nevjerojatno upoznati Martinu”, objasnio je i dodao:

“To je bio prvi dio obitelji koji sam upoznao. Do tog trenutka moja su djeca bila jedini ljudi s kojima sam bio u krvnom srodstvu.”

Tom, na slici s voditeljicom Davinom McCall, zapanjen je otkrićem da je i njegov rođakinja također bila napuštena; Snimka zaslona: ITV

Majka je bila dadilja

Tom je pronađen u čekaonici na željezničkom kolodvoru 15. listopada 1965. godine. Policijsko izvješće opisuje kako je bio dobro hranjen i njegovan, uz napomenu da je tu bila i rezervna pelena te bočica zamotana u torbu.

Kamere iz dirljive hit serije prate ga dok se vraća na mjesto gdje ga je majka odlučila ostaviti. Tom je kasnije posvojen, što njegovi posvojitelji nisu skrivali od njega.

“Toga se stvarno sjećam od najranijeg djetinjstva. Svake godine darovima bi obilježili službeni datum posvajanja. Ali nikada se nije raspravljalo o tome kako sam pronađen. Imao sam sjajno odrastanje sa svojim posvojiteljima, ali uvijek sam želio znati odakle dolazim”, objasnio je.

Prilikom povratka u mjesto odakle je došao saznao je nešto više podataka o svojim roditeljima. Odnosno do košulje, koju mu je ostavila kad je imala 35 godina. Vjeruje se da je Peggy radila kao dadilja i da nije mogla čuvati svoje dijete zbog straha od gubitka posla, a kao neudata žena.

“Vlastita mi je majka bila dadilja pa je znala čuvati djecu. Učinila je sve što je mogla za mene. Ostavila me na mjestu gdje je znala da će me pronaći prilično brzo. Ali u to doba jednostavno nije bilo moguće odgojiti dijete.

Žao mi je što je bila u takvoj situaciji. Bila je netko tko je čuvao dijete, ali se nije mogla brinuti o vlastitom djetetu. Kad sam saznao da je dadilja, mislio sam da joj je dvostruko teško”, rekao je.

Tom na kolodvoru gdje je napušten; Snimka zaslona: ITV

Veliki grijeh

I Martina je godinama pokušavala pronaći svoju rodbinu ili bilo kakve podatke o roditeljima koji su je ostavili ispred crkve.

Martinina majka, zvana i Peggy, bila je kućanica i imala je 41 godinu kad ju je rodila, a ima tri starije polusestre.

“Rođeni su u domovima za majke i bebe. Bilo mi je to pomalo šokantno”, rekla je.

Budući da kontracepcija nije bila dostupna u Irskoj tijekom tog razdoblja, domovi za majke i bebe bili su vrlo česti u zemlji. U tim su ustanovama uglavnom bile smještene žene koje su zatrudnjele prije braka, što se veći dio 20. stoljeća u Irskoj smatralo sramotnim.

“To se smatralo velikim grijehom”, objasnila je Martina.

Tomova mama je u Australiji, a otac mu je preminuo 2000.

Martina majka umrla je 2018. godine, a o njezinom ocu Josephu vrlo se malo zna. Za njega se posljednji put čulo 80-ih.

1 KOMENTAR

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Branka Covic
4 mjeseci prije

Kakva je to mater koja može dijete ostaviti,pa to životinja ne radi,uzas.
Nikad ju ne treba tražiti,nije zaslužila.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!