Više od 1500 katolika poziva Sveučilište Notre Dame da poništi nagradu dodijeljenu Joeu Bidenu jer zagovara pobačaj

Preko 1500 katolika koji imaju veze sa Sveučilištem Notre Dame pozivaju tu instituciju da povuče medalju Laetare 2016. koje je dodijelilo tadašnjem potpredsjedniku Joeu Bidenu. Njegovo neumorno promicanje pobačaja smatraju izravnim kršenjem crkvenog učenja. 

Bivši studenti i prijatelji Sveučilišta Notre Dame potpisali su pismo u kojem apeliraju na sveučilište da povuče medalju Laetare 2016.

“Unatoč tome što se osobno identificirao kao praktični katolik, predsjednik Biden je postao najistaknutiji, moćni i najvatreniji protivnik Crkve u vezi s pobačajem,” kaže Timothy Dempsey, izvršni direktor i član odbora za povelju Sycamore Trusta.

Pismo je upućeno ocu Johnu I. Jenkinsu, CSC, 17. predsjedniku Notre Damea koji je upravo odstupio sa svoje pozicije te ocu Robertu A. Dowdu, CSC, njegovom nasljedniku i sadašnjem predsjedniku Upravnog odbora, Johnu J. Brennanu.

“Tijekom mandata oca Jenkinsa, počasti prethodno dodijeljene Theodoreu McCarricku, Billu Cosbyju i Jeanu Vanieru opozvane su kako bi se očuvao integritet nagrada i zaštitio ugled Sveučilišta,” objasnio je Dempsey .

“Argumenti za oduzimanje medalje Laetare predsjedniku Bidenu još su uvjerljiviji, s obzirom na njegovo neumorno provođenje politike koja promiče pobačaj i krši dostojanstvo ljudskog života”, ustvrdio je.

Prema Notre Dameu, medalja Laetare dodjeljuje se katoliku koji je “oplemenio umjetnost i znanost, ilustrirao ideale Crkve i obogatio baštinu čovječanstva”.

Unatoč tome što je samoproglašeni katolik, Biden se otvoreno protivi katoličkoj doktrini u nizu pitanja, uključujući pobačaj i LGBT ideologiju.

NAJNOVIJE!