Majka više od četiri mjeseca traži svog sina (3), tvrdi da ga je otac oteo

Heather McArthur (35) iz Kanade prešla je 11.266 kilometara u nadi da će pronaći svog trogodišnjeg sina, koji je prije više od četiri mjeseca otišao s ocem u Vijetnam i nije se vratio. Heather tvrdi da je dječaka otac oteo.

Jacob i njegov otac Jay odletjeli su za Vijetnam 7. veljače na tjedan dana, ali se nisu vratili 15. veljače kako je planirano, priopćila je policija Toronta. Heather je primila email od Jaya na dan povratka, u kojem je rekao da će ostati duže zbog manjih zdravstvenih problema kod Jacoba.

Heather je početkom travnja odletjela u grad Ho Chi Minh, gdje Jay ima obitelj, i od tada neprestano traži sina. “Obišla sam različite adrese i prilazila ljudima sa sinovom fotografijom. Neki su ga prepoznali i rekli da su ga vidjeli”, rekla je Heather.

Privatni detektiv kojeg je unajmila otkrio je fotografiju Jacoba na motociklu bez cipela, kacige i majice, u društvu nepoznatih osoba. Heather je posjetila mnoge policijske stanice u Vijetnamu, ali većina nije pokazala interes za njen slučaj.

Foto: Heather McArthur/GoFundMe.com

Pokrenula je GoFundMe kampanju da vrati sina natrag

Potaknuta drugom majkom koju je upoznala, Heather je pokrenula GoFundMe kampanju koja je prikupila više od 25.000 dolara za pokretanje sudskog postupka u Vijetnamu.

Policija Toronta je 7. svibnja objavila sliku Jaycobaovog oca Loc Phu ‘Jay’ Lea (41) i zatražila pomoć javnosti u njegovom lociranju, jer je “tražen u vezi s otmicom djeteta”.

Heather je rekla da Jay nije htio poslati fotografiju Jacoba ili osipa na koji se pozivao, te je naveo neplaćenu alimentaciju kao razlog za ostanak u Vijetnamu.

Majka vjeruje da su Jay i Jacob još uvijek u Vijetnamu, temeljem informacija koje su joj pružili policija Toronta i njeni odvjetnici. “Kad god bih pogledala telefon, bio je prepun fotografija mog sina. Sada ih više nema”, rekla je Heather tužno.

Heatherin cilj je vratiti sina kući. “Želim da Jay vrati Jacoba. Želim ga ponovno vidjeti i pružiti mu najbolje”, izjavila je Heather, obraćajući se izravno Jayu.

Jay je tražen po tjeralici širom Kanade zbog otmice. Policija je potvrdila da su Jay i Jacob stigli u Vijetnam i nisu pokušali napustiti zemlju.

NAJNOVIJE!