Dadilja priznala da je ubila 9-mjesečnog dječaka, majka je jecala dok je slušala

Dadilja Karen Foster (62) danas je priznala da je ubila devetomjesečnog dječaka iz Velike Britanije jer ga je “nasilno, frustrirano tresla” kada je počeo plakati jer je pao s stolice.

Sudi joj se za ubojstvo dvogodišnjeg dječaka Harlowa Collinga, koji je preminuo u bolnici nakon što je zadobio ozljede glave u svom bungalovu u Haptonu, Lancashire, u ožujku 2022.

Harlowova majka Gemma jecala je u javnoj galeriji na Krunskom sudu u Prestonu dok je slušala kako se njezina dadilja izjašnjava krivom za ubojstvo iz nehaja.

Na prvo pitanje je li kriva, Karen je odgovorila niječno, da bi potom otkrila gorku istinu i rekla da je kriva.

Ona tvrdi da je Harlow “pao sa stolice i pao udarivši glavu”, rekao je sudac, g. Justice Cotter, na kratkom saslušanju.

Foster tvrdi da ga je tada “frustrirano tresla” jer je plakao, piše Daily Mail.

Na upit sutkinje prihvaća li obrana da je “nasilno drmanje Harlowa uzrokovalo njegovu smrt”, njezina odvjetnica Michelle Colborne odgovorila je: “Da”.

Potvrdila je da udarac u glavu od pada s visokog stolca nije doveo do njegove smrti. Nikakvi daljnji detalji o okolnostima nisu izneseni na sudu.

Tužiteljica Anne Whyte rekla je da je odluka o prihvaćanju optužbe za ubojstvo uslijedila nakon rasprave u kojoj su sudjelovali članovi dječakove obitelji.

Tragični događaj zbio se oko 13:20 sati 1. ožujka 2022. u bungalovu u Haptonu. Dječak od devet i pol mjeseci prevezen je na bolničko liječenje, ali je 5. ožujka preminuo.

Karen, inače, registrirana dadilja s devet godina iskustva, uhićena je u srpnju prošle godine optužena za njegovo ubojstvo i od tada je u pritvoru.

Bože milostivi, u trenutku velike tuge i boli, molimo Te da pružiš utjehu obitelji malog Harlowa. Daruj im mir, snagu i budi s njima, sada i uvijek. Amen.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!