Biblija Elvisa Presleya prodana na aukciji za 120 tisuća dolara

Biblija koja je nekoć pripadala kultnom američkom pjevaču i glumcu Elvisu Presleyju prodana je na aukciji za 120.000 dolara nakon 23 ponude.

Presley je bio jedan od dominantnih izvođača rock glazbe od sredine 1950-ih do svoje smrti 1977. i često ga nazivaju “kraljem rock ‘n’ rolla”.

Biblija pokojnog umjetnika počela je s ponudom od otprilike 30.000 dolara prije nego što je prošlog vikenda dobila konačnu ponudu od 120.000 dolara od anonimne osobe, prema GWS Auctions.

Biblija sadrži niz označenih stranica i podcrtanih odlomaka

Jedan od podcrtanih odlomaka je Job 31, 24-26 koji kaže: “Zar sam u zlato pouzdanje stavio i rekao zlatu: `Sigurnosti moja!`Zar sam se veliku blagu radovao, bogatstvima koja su mi stekle ruke? Zar se, gledajući sunce kako blista i kako mjesec sjajni nebom putuje …”

Također je istaknuo Postanak 1, 31 koji kaže: “I vidje Bog sve što je učinio, i gle, bijaše vrlo dobro. I bi večer i jutro, dan šesti.”

Još jedan stih koji je istaknuo bio je Izaija 29, 19 koji kaže: “A siromasi će se opet radovati u Jahvi, najbjedniji će klicat` Svecu Izraelovu.”

Biblija je bila na aukciji zajedno s rukom pisanim pismom Elvisove rođakinje Patsy Presley.

Elvisov polubrat, Billy Stanley, koji je napisao memoare pod naslovom The Faith of Elvis: A Story Only a Brother Can Tell, rekao je da je pokojni pjevač bio “kršćanin koji je nosio Bibliju”.

“Nosio je Bibliju sa sobom kamo god je išao”, prisjetio se Stanley u intervjuu za The Christian Post 2022. godine. “Jedna od stvari koja me uvijek začudila je kad je čitao Bibliju mojoj braći ponekad bi glumio ulogu dok je čitao Bibliju. Ne zaboravljate te lekcije u nedjeljnoj školi.”

NAJNOVIJE!