Propovijed koja je izazvala buru: Svećenik kritizirao Budu i druge vjerske vođe

Svećenik jedne župe u francuskom prekomorskom departmanu Réunion kritizirao je Budu i druge vjerske vođe i prakse. Njegova se propovijed proširila internetom i izazvala buru.

Propovijed svećenika u francuskom prekomorskom departmanu Réunion u Indijskom oceanu izazvala je pomutnju na internetu. Prema medijskim izvješćima, svećenik je u svojoj propovijedi ismijavao religije zastupljene na otoku. “Ne vjerujem u tog debelog, sjedilačkog čovjeka s lijepim trbuhom kojeg zovu Buda”, rekao je svećenik Jean-Francois Laco. Stoga ne biste trebali koristiti figure Bude kao ukras. “To ne donosi mir, već nered”, istaknuo je.

Video objavljen na društvenim mrežama je nazvan “Živjeti zajedno na Réunionu” i izazvao je kontroverzne rasprave i komentare. U roku od nekoliko sati video je imao na tisuće pregleda i stotine komentara. Neki su korisnici bili šokirani “takvim neprihvatljivim izjavama” jednog svećenika. Snimku propovijedi svećenik je u međuvremenu izbrisao, a inače svoje propovijedi prenosi uživo na internetu.

Biskupija Saint-Denis-de-La Réunion odgovorila je na kontroverzne izjave svećenika. “Stav Katoličke crkve i biskupije je stav poštovanja prema drugima, njihovoj kulturi i vjerskim uvjerenjima”, stoji u priopćenju biskupije objavljenom u srijedu. I: “U ime lokalne katoličke crkve, biskup Pascal Chane-Teng iskreno se ispričava.” Župa Sainte-Suzanne pripada biskupiji Saint-Denis-de-La Réunion u francuskom prekomorskom departmanu Réunion u Indijskom oceanu. Biskupija je neposredno i stoga izravno podređena Svetoj Stolici.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!