Žena koju je muž prisilio na dva pobačaja sada duboko žali

Nikad se ne zna bol koju neka osoba nosi u srcu. Na konferenciji Udruženja katoličkih pisaca u Chicagu ovog tjedna pojavila se Monica, žena podrijetlom iz Češke čije oči suze kada govori o dvije bebe koje je izgubila zbog pobačaja.

Monica je rekla da ju je suprug prisilio na pobačaj. Ona govori u nadi da će spriječiti druge žene da dožive istu sudbinu.

Budući da je odrasla u komunizmu, Monica je bila šokirana kada je došla u SAD i saznala koliko je pobačaj uobičajen u toj zemlji. Kako ona kaže: “Mislila sam da je Amerika kršćanska zemlja.”

Monica prepoznaje činjenicu da kršćansko učenje smatra da je pobačaj oduzimanje nevinog, neponovljivog ljudskog života.

Ova žena pojavila i u radijskom programu kako bi govorila o vlastitim bolnim iskustvima s pobačajem. Ali koliko ima drugih Monica koje pate u tišini, bojeći se otkriti svoju tajnu svojoj obitelji, prijateljima i zajednici u cjelini?

Pro-life pokret siguran je prostor za žene da govore o žaljenju i neizrecivoj šteti koju su pretrpjele kao rezultat pobačaja. One mogu komunicirati s ljudima koji razumiju njihovu tugu i mogu im pomoći da podnesu svoje terete.

Monica se radovala prije dvije godine kada je Roe protiv Wadea, tragična odluka Vrhovnog suda SAD-a koja je dovela do tragedije pobačaja u našoj zemlji, poništena.

Raduje se danu kada će sve američke žene reproduktivne dobi iskusiti slobodu rađanja svoje djece, a njihove bebe imati slobodu rasti i napredovati bez prijetnje od istrebljenja.

NAJNOVIJE!