Majka dvoje djece priznala što radi kada njezina djeca dobiju novac

Majka dvoje djece priznala je da svaki put kada njezina djeca dobiju novac – za rođendan ili neku drugu priliku, ona im uzme dio tog novca.

Mnogima zvuči čudno, ali ona tvrdi da ima dobar razlog, kojim je oduševila svoje roditelje na TikToku.

Janice Carnew (40) i njezin suprug Dave, svaki put kad njihova djeca dobiju novac, uzmu dio tog novca i stave ga na štedni račun, a mama kaže da je to “sasvim u redu s djecom”.

„Sami smo morali naučiti puno o financijama, a sada se trudimo donositi dobre odluke za svoju djecu, a istovremeno ih učimo da to rade kako ne bi bili u istoj situaciji kao mi kad smo bili mladi.

Kakav god novac ‘dođe’ u našu kuću, bilo da je riječ o daru, malom novcu od prodaje njihovih starih igračaka ili odjeće, dio toga ide na njihov štedni račun, a dio ide na račun za potrošnju”, rekla je ova mama.

U videu je objasnila da ako njihova djeca dobiju na poklon, recimo, 20 dolara, uzmu pet i stave na štedni račun, a preostali iznos mališani mogu trošiti kako žele.

Isto je i kada zarađuju prodajući limunadu, pa kako je rekla, ako zarade 100 dolara, 80 je njihovo za trošenje, a 20 ide na štedni račun.

Janice ističe da sve to rade kako bi sutra kada im, recimo, kao odraslima bude trebao polog za kupnju kuće, imali nešto novca koji bi im mogao pomoći.

Novac koji dobiju stavljamo na štednu knjižicu otkako su rođeni, rekla je mama Janice i dodala da nikad nije kasno da i ostali roditelji počnu činiti isto kako im djeca ne bi bila dužna kad odrastu.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!