Američki biskup Paprocki: Joe Biden se ruga katoličkoj vjeri

Thomas Paprocki, biskup Springfielda (američka savezna država Illinois), optužio je američkog predsjednika Joea Bidena da u video poruci ismijava katoličku vjeru.

Biskup je mislio na nastup Joea Bidena na Floridi, tijekom kojeg se prekrižio kada je čuo za stroge državne zakone o pobačaju.

Znak križa je “jedna od najznačajnijih gesti” koju katolik čini kako bi pokazao štovanje Kristove smrti na križu i vjeru u Presveto Trojstvo, rekao je biskup Paprocki. Zlouporaba ove “svete geste” bila bi ismijavanje katoličke vjere, istaknuo je.

Biden je opisao zabranu pobačaja na Floridi kao “ekstremnu” i založio se za “pravo na pobačaj u Ustavu SAD-a”.

Paprocki je Bidenov nastup sažeo rekavši da je “pojačao svoju podršku grijehu pobačaja”.

PROČITAJTE: Kardinal Müller smatra da Joea Bidena treba ekskomunicirati iz Crkve

Ne obraćajući se izravno Bidenu, biskup Paprocki iznio je nauk Crkve o herezi, otpadništvu i raskolu. Krivovjerje je uporno poricanje ili sumnja nakon krštenja u istinu u koju se treba vjerovati kroz božansku i katoličku vjeru; apostazija je potpuno odricanje od kršćanske vjere; raskol je odbijanje podložnosti Papi ili zajedništva s njemu podložnim članovima Crkve.

Sve troje rezultiralo bi automatskim izopćenjem, istaknuo je biskup Paprocki. Pogođene osobe više nisu u punom zajedništvu s Katoličkom crkvom sve dok se ne pokaju, ne ispovjede i ne budu razriješeni svojih grijeha.

“Ne varajte se: Bog se ne da izrugivati! Što tko sije, to će i žeti! Doista, tko sije u tijelo svoje, iz tijela će žeti raspadljivost, a tko sije u duh, iz duha će žeti život vječni.” (Galaćanima 6, 7-8)

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!