NaslovnicaMolitveMolitva za majku: Zahvalite Bogu što vam je darovao predivnu osobu riječima...

Molitva za majku: Zahvalite Bogu što vam je darovao predivnu osobu riječima ove molitve

Molitva za majku na današnji Majčin dan potaknut će vas da zahvalite Bogu što vam je darovao ovu predivnu osobu u životu.

Dragi Bože, pristupamo Tvome prijestolju da zahvalimo za majke koje obogaćuju naš život. Zahvaljujemo što si svakoj mami darovao jedinstvene darove i talente. Zahvaljujemo na žrtvi koju svaka majka čini za svoje dijete: za kasne noći provedene u ljuljanju dojenčeta koje ima grčeve; za ruke žuljevite od pranja; za sva majčina podupiranja, grljenja, tapšanja, discipliniranja …

Zahvaljujemo na daru vremena koje majke posvećuju svojoj djeci, bilo da se radi o mamama koje ostaju kod kuće, zaposlenim mamama i majkama koje imaju kombinaciju to dvoje. Zahvaljujemo na njihovoj neumornosti, ustrajnosti i predanosti.

Molimo Te da svakoj majci daš snagu. Pomozi joj da u svakom ovozemaljskom zadatku vidi vječni značaj koji pridaješ majčinstvu. Pomozi joj da oprosti onima koji potkopavaju njezin značaj.

Posebno molimo za samohrane majke, koje se moraju osloniti samo na Tebe u očinstvu svoje djece. Zahvaljujemo što Tvoje moćne ruke okružuju djecu koja možda nikada neće upoznati svog zemaljskog oca. Molimo i za majke koje nikada nisu imale čast rađati djecu.

Molimo Te da budeš svagdašnji kruh umornih majki. Molimo Te da im budeš živa voda. Molimo Te da im budeš izvor duhovne i tjelesne snage. Molimo da svaka majka odbaci perfekcionizam i umjesto toga prigrli istinu evanđelja. Molimo da pokajanje i oprost ispune svaki dom.

PROČITAJTE: Molitva za mame i bake

Bože, pomozi svakoj majci da počiva u spoznaji da su one samo upravitelji Tvoje djece i da samo Tvoj Duh može proizvesti promjenu u srcima svakog dječaka i djevojčice. Neka svaka majka u Tebi nađe odmor!

Najviše, Bože, na ovaj dan u kojemu častimo majke, neka volimo i cijenimo posebne žene koje su nas rodile, koje su nas njegovale i koje su se molile za naše dobro. Neka naša srca budu prepuna zahvalnosti prema Tebi, koja si svakoga od nas oblikovao u majčinoj utrobi. Amen!

NAJNOVIJE!