Ove djevojke vidjele su da automobil polako tone: Evo koga su uspjele spasiti

Pet mladih djevojaka uživalo je u kratkom vikend izletu svog kampusa. Ubrzo su naišle na zastrašujuću i opasnu situaciju.

S rijetkom hrabrošću i brzim razmišljanjem, djevojke su krenule u akciju i spasile majku i njezina dva mala sina iz vozila koje je tonulo.

Vozačica je izgubila kontrolu nad vozilom

Molly McCollum, Jane McArdle, Eleanor Cart, Clarke Jones i Kaitlyn Lannace vozile su se u Savannah 15. ožujka i prolazile su kroz ruralno područje. Primijetile su kako bijeli SUV napušta kolnik i prevrće se u potok na Ellison Bridge Rd. Brzo su se okrenule, otišle do mjesta nesreće i bez oklijevanja skočile u vodu te iz vozila izvukle vozačicu i dvoje djece.

Vozačica je izgubila kontrolu nad svojim terencem u kojem su na stražnjem sjedalu bila njezina dva mala sina. Njezin je automobil skrenuo s ceste i ušao u potok, gdje je počeo brzo tonuti.

Djevojke su čule kako majka vrišti u pomoć i odmah su krenule u akciju, pozvale hitnu i skočile u vodu kako bi izvukle djecu iz vozila.

Trebalo im je nekoliko minuta da dođu do mlađeg djeteta, starog 4 godine, a ono nije reagiralo kada su ga izvukle iz vode. Srećom, Clarke Jones znala je CPR – postupak oživljavanja.

“Bila sam jedno ljeto spasilac u srednjoj školi, pa sam se samo toga sjećala od tada. Nismo imale pojma hoće li uopće preživjeti. Rekla sam si: ‘Ovo je jedina stvar koju znam kako učiniti, a da mogu pomoći.'”

Dječak je počeo disati, što je bio i emotivan trenutak. Ubrzo nakon toga stigle su ekipe prve pomoći, a kasnije je lokalni šerif odao priznanje mladim ženama kao počasnim zamjenicama okruga Burke.

Ove mlade žene tako su inspirativan primjer, ne samo hrabrosti i brzog razmišljanja, već i spremnosti da pomognu. U današnje vrijeme koliko često netko od nas zastane kako bi pomogao strancu u nevolji? Njihovo suosjećanje i briga za druge spasili su obitelj u očajničkoj potrebi i nadahnuli nebrojene ljude da učine isto.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!