Poznata modna tvrtka snimila reklamu u crkvama: Prijeti joj tužba

Modna tvrtka Zara promovira svoje proizvode spotom koji se poigrava s katoličkom estetikom. Ali ne sviđa se to svima. Crkva u Španjolskoj čak razmišlja o mogućoj tužbi.

Novi reklamni spot međunarodno poznate španjolske modne kuće Zara izazvao je buru u crkvenim krugovima. Biskupija Malaga razmatra pravnu akciju protiv distribucije spota, koji je inspiriran elementima tradicionalnog Velikog tjedna (Semana Santa). Biskupija je tijekom vikenda objavila priopćenje žaleći se na “ozbiljnu povredu vjerskih osjećaja”.

Video prikazuje nekoliko oskudno odjevenih manekenki i manekena koji poziraju na raznim mjestima u pokrajini Malaga. Nekoliko katoličkih crkava služi kao pozadina, uključujući katedralu u Malagi. U jednoj sceni, na primjer, možete vidjeti ženu u uskoj bijeloj haljini kako se kreće prema liku Majke Božje, a potom se klanja kipu i ljubi mu ruku.

Sporni video možete pogledati u nastavku.

Biskupija Malaga optužuje tvrtku Zara i producente reklamnog spota za iskorištavanje svetih mjesta u čisto komercijalne svrhe. Nadalje, snimke nikad nisu odobrile nadležne crkvene vlasti. Stoga se ispituju “potrebne zakonske mjere”, piše katholisch.de.

NAJNOVIJE!