Pastor optužen za napastovanje 15-godišnje djevojčice u crkvi

62-godišnji američki pastor uhićen je nakon što je navodno opskrbio 15-godišnju djevojčicu pićem i seksualno ju je napastvovao u prostorima crkve.

Incident je šerifovom uredu okruga Monroe prijavio anonimni pozivatelj koji je prijavio da je čuo razgovor u kojem je djevojka otkrila da je bila silovana.

Osumnjičenik, identificiran kao Monte Chitty, vodi Prvu baptističku crkvu u Marathonu na Floridi.

Dok su tijela za provođenje zakona radila na lociranju navodne žrtve, Chitty je osobno kontaktirao šerifov ured.

Glasnogovornica ureda šerifa okruga Monroe Becky Herrin izjavila je za Daily Mail: “Chitty je rekao da vjeruje da će biti optužen za nešto i želio je to preduhitriti”.

Rekao je da je pronašao djevojčicu iz svoje zajednice koja se onesvijestila na kauču u crkvenoj knjižnici nakon što je popila alkohol.

Chitty je tvrdila da joj je samo pomogao da legne, negirajući bilo kakvo neprikladno ponašanje.

Međutim, kada su zastupnici rekli da su uspjeli locirati tinejdžericu i razgovarati s njom, njezin je iskaz dao drugačiju sliku.

Rekli su da je tvrdila da joj je Chitty dao alkohol za koji sumnja da je bio prožet nečim zbog čega je izgubila svijest.

Nakon što se probudila, optužila je Chitty da ju je seksualno napastvovao.

Naknadna istraga otkrila je tekstualne poruke koje su Chitty i žrtva razmjenjivale na svojim telefonima.

Prema lokalnoj policiji, Chitty joj je nakon napada poslao SMS poruku u kojoj je pisalo: “Više bih volio da se onesvijestiš nakon igre, a ne prije”.

Chitty je sada zatvoren u pritvorskom centru okruga Monroe suočen s optužbama za seksualno zlostavljanje i doprinos maloljetničkoj delikvenciji. Njegova jamčevina je postavljena na 75.000 dolara.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!