Šetao je s trudnicom, a zatim čuo vrisak mame iz auta koji tone

28-godišnjak je šetao s trudnicom, a dok je prelazio preko mosta čuo je mamu s bebom koja je vrištala iz auta. 

Osim onih koji rade kao hitne službe, malo nas je pozvano djelovati u hitnim situacijama na život ili smrt, ali 28-godišnji Liam Stych nedavno je skočio u akciju kako bi spasio mamu i dijete iz automobila koji tone.

Obilne kiše i jaki vjetrovi oluje Henk pogodili su velika područja Engleske i Walesa početkom 2024., oštetivši imovinu, uzrokujući nestanak struje i prekid prometa.

Kad je poplavna voda nosila automobil ispod mosta u Hall Greenu u Birminghamu, inženjer za radove na cestama i prometni menadžer slučajno je šetao sa svojom trudnom ženom Tiom Draper.

Liam se prisjetio dramatičnog spašavanja, rekavši: “Hodali smo preko mosta i čuo sam ženu kako vrišti iz auta. Vikala je, ‘Pomozite mi, pomozite mi, molim vas spasite mi bebu; ona je straga!'”

Mama i beba su bile zarobljene u automobilu koji tone

Poplavna voda odnijela je automobil u nabujalu rijeku i zarobila ga ispod mosta. Dok je voda navirala u automobil, Liam je razbio stražnji suvozačev prozor i upotrijebio trake s čegrtaljkom da pričvrsti auto za most i spriječi ga da dalje potone.

Zatim je visio sa strane mosta i naredio vozačici da spusti prozor na autu i preda mu trogodišnju djevojčicu. Kakav je to zastrašujući trenutak morao biti za mamu! Bez sumnje, bilo je strašno i za Liama.

Međutim, djelovao je bez odgađanja – pokazujući brigu da ne optereti bolid i da brzo razmisli o svakom potezu.

Zgrabio je djevojčicu i “bacio” je u Tijino naručje. Tia, koja je cijelo spašavanje snimala kamerom, odmah je utješila prestrašenu djevojčicu.

Liama ​​policija West Midlandsa naziva “lokalnim herojem” nakon što je spasio majku i dijete iz automobila koji je tonuo. Ali on je skroman, kaže: “Samo sam djelovao prema nagonu.” Možda je tako, ali stvari bi mogle ići puno drugačije da nije Liamovih hrabrih akcija.

Iako je Tiji vjerojatno išlo na živce promatranje njezina partnera kako se snalazi u tako opasnoj situaciji, sigurno je zahvalna da može vidjeti kako je Liam tako smiren u krizi! Bit će izvrstan otac!

“Straha u ljubavi nema, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah je muka i tko se boji, nije savršen u ljubavi.” (1. Ivanova 4,18)

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!