Trump obećava da će štititi kršćane ako pobijedi: Vjera je ‘duša naše zemlje’

Bivši predsjednik Donald Trump rekao je da će štititi vjersku slobodu ako ponovno uđe u Bijelu kuću, rekavši razdraganoj gomili “zaštitit ćemo kršćane” i “zaštitit ćemo Boga na našem javnom trgu”.

Trump je to komentirao tijekom govora za National Religious Broadcasters (NRB), koji je pozvao sve kandidate, uključujući predsjednika Bidena.

Vjernici su, rekao je Trump, sve više na meti ljevice.

“Vjersni Amerikanci nisu prijetnja našoj zemlji. Američki vjernici su duša naše zemlje”, rekao je Trump. “… Zapamtite: svaki komunistički režim kroz povijest pokušao je iskorijeniti crkve, baš kao što ih je svaki fašistički režim pokušao kooperirati i kontrolirati. A u Americi, radikalna ljevica pokušava učiniti oboje u isto vrijeme.”

“… Žele srušiti križeve gdje mogu i prekriti ih zastavama socijalne pravde. … Žele ukloniti imena Georgea Washingtona, Abrahama Lincolna, Thomasa Jeffersona sa škola i spomenika.”

Trump je obećao da će braniti vjerske slobode

Ankete pokazuju da su Trump i Biden – dva vjerojatna glavna stranačka kandidata – međusobno povezani kako na nacionalnoj razini, tako i u državama s ključnim bojištima.

“Kad se vratim u Bijelu kuću, ponovno ću agresivno braniti vjersku slobodu kao što sam to činio četiri godine”, rekao je Trump. “Mi ćemo je braniti u svim oblicima. Štitit ćemo kršćane u našim školama i našoj vojsci i našoj vladi i u svim tim eterima. … I štitit ćemo Boga na našem javnom trgu.”

Trump je uputio jedinstveni apel vjerskim medijima.

“Nikad neću dopustiti velikim medijima ili ljevičarskim grupama za pritisak da vas ušutkaju, cenzuriraju, diskriminiraju ili vam na bilo koji način govore što imate za reći”, rekao je. “… Dosta je prljavštine u našem eteru, američkim obiteljima treba utočište gdje se naša djeca mogu poučiti našim vrijednostima – a ne da im se nameću radikalne vrijednosti.”

Trump je također obećao “stvoriti novu saveznu radnu skupinu za borbu protiv antikršćanske pristranosti”.

“Njegova će misija biti istražiti sve oblike nezakonite diskriminacije, uznemiravanja i progona kršćana u Americi”, rekao je.

NAJNOVIJE!