Dječak (14) igrao igrice na internetu i postao žrtva predatora: Pronađen je unakažen

Breck Bednar imao je samo 14 godina kada je 2013. na internetu upoznao 18-godišnjeg Danca, za kojeg se kasnije ispostavilo da je hladnokrvni ubojica koji je mjesecima kovao zavjeru i na kraju uspio u svojoj namjeri da ubije maloljetnika.

Majka Lorraine LaFave iz Londona još uvijek čuva uspomene na svog sina i iako ih već dugo planira darovati, nema srca ustrajati u toj namjeri – one su sve što joj je ostalo od dječaka.

Prije deset godina, školarac je brutalno ubijen nakon što ga je Lewis Danes prevario i manipulirao putem interneta. Zločin je šokirao cijelu naciju, a strah od interneta postao je još veći.

“Igrao se s Breckom. Bio je drugačiji od druge djece, zvučao je odraslo, kao netko tko ima kontrolu”, rekla je majka.

Njih su se dvoje upoznali na internetu i odmah podijelili interes i ljubav prema igrama. Često su razgovarali putem softvera za glasovni chat tijekom igre.

Lewis se često hvalio svojim cyber prijateljima da ima dobar posao u New Yorku, da zarađuje mnogo novca i da trenutno živi sam u jednosobnom stanu u Graceu, Essex.

Tijekom tih 13 mjeseci “druženja”, Danes je uspio postupno natjerati Brecka da se okrene protiv obitelji, prijatelja i uvjerenja.

Majka je ispričala da je često upadala u sobu da vidi što dečki rade i razgovaraju, a kada bi progovorila, samo joj se Drake usudio obratiti.

Foto: Daily Mail

Dječak se svaki dan sve više udaljavao od obitelji

“Ušla bih u sobu i pitala što rade, a samo bi mi on odgovorio. I onako, hladno, kao da priča sam sa sobom. Ostali tinejdžeri nisu htjeli razgovarati s nečijom mamom, on je”, objasnila je Lorin što joj se dogodilo. U početku je bilo jako čudno u vezi s tim tipom.

Breck se svakim danom sve više udaljavao od svoje obitelji i postajao drugačiji, suzdržaniji i imao je očite promjene u ponašanju.

Lorraine je ušao u prostoriju i razgovarao s Dancima koji su izjavili da je zaradio 2,5 milijuna funti ulažući u Bitcoin i “donirao ga sirijskim pobunjenicima”.

Njegova priča postajala je sve čudnija, nakon čega se Lorin zabrinula i održala sastanak sa sinom, ostalim dječacima iz grupe i njihovim roditeljima. Svima im je zabranjeno igranje igrica, ali nije znala da je njezin sin tajno snimio razgovor i na njegov zahtjev ga poslao Danesu.

Lorin je mislila da je njezin sin siguran jer je kod kuće, igra igrice i dobro mu ide u školi, međutim, stvarnost je bila puno drugačija.

Sredinom prosinca 2013. Lorin je preuzela “stvar” na sebe i pozvala policiju koja je, nakon što im je žena sve detaljno ispričala i poklopila slušalicu, zatvorila istragu prije nego što je nastavila s njom.

Majka je policiji dala ime dječaka za kojeg bi, da su istražitelji malo dublje analizirali, došli do podatka da je prije tri godine isti dječak bio optužen za silovanje školarca, no umjesto toga ona je savjetovala da zaplijeni računalo njezina sina.

Početkom veljače 2014. Breck se spremao na put u Španjolsku, a nakon što se vratio kući, Danes ga je pozvao da dođe u njegov stan. Detaljno je uputio Brecka što da kaže roditeljima…

Sljedeći dan, Breckovo beživotno tijelo pronađeno je zavezano ljepljivom trakom, njegova odjeća u košu za otpatke. Sam Danes nazvao je policiju oko 11 sati i rekao da su se “on i prijatelj posvađali”.

“Moj prijatelj i ja smo se upravo posvađali, ja sam jedini živ “, rekao je Danes.

Na mjestu događaja policija je pronašla Danesov telefon, hard diskove i drugi materijal koji je bio šifriran, ali natopljen vodom.

Kad je majka čula da joj je sin izboden i umro, poželjela je da je ona na njegovom mjestu.

“Znam da sam ga pokušala spasiti, ali uvijek ću se osjećati krivom, posao roditelja je zaštititi svoje dijete”, tužno je rekla Lorin, prenosi Metro.

Breck je pokopan 17. ožujka 2014., na svoj 15. rođendan, a njegova obitelj i prijatelji za vrijeme pokopa pjevali su pjesmu “Danas nam je lijep dan”.

Dana 12. siječnja 2015. Daines je osuđen na minimalno 25 godina zatvora, a uvjete za uvjetni otpust moći će dobiti u dobi od 44 godine.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!