10 000 kršćana zavapilo Isusu u Libanonu: ‘Glasnije od eksplozije bombe’

U glavnom gradu Lisabona tisuće kršćana nedavno su se okupile kako bi slavile Isusa u prvom takvom iskustvu bogoslužja za jednu noć za koje organizatori kažu da je postalo “svjetionik nade i radosti” za Bliski istok.

„Beirut 2024.“ bio je ekumenski glazbeni događaj koji je okupio vjernike različitih kršćanskih vjeroispovijesti kako bi štovali Boga i ulijevali nadu svojim sudionicima.

Događaj je održan 20. siječnja u sklopu slavlja godišnjeg Molitvenog tjedna za jedinstvo kršćana i 50. obljetnice Vijeća crkava Bliskog istoka (MECC).

MECC je organizirao skup i procjenjuje se da je bilo nazočno oko 10.000 ljudi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MECC (@mecchurches)

Prema web stranici “Beirut 2024”, kroz cijeli događaj se nastojalo “proslaviti Gospodina prikazujući očitovanje Duha Svetoga u bogoslužju Crkve kroz stoljeća”, prenosi CBN News.

S eskalacijom napetosti na Bliskom istoku, čelnici su također odlučili održati “jedinstveni molitveni sastanak” kako bi ujedinili “različite Crkve u slavljenju, potičući jedinstvo kako je navedeno u Efežanima 1. Dodatno, to je simboliziralo svjetionik nade i radosti za Libanon (posebno u Beirut) i šireg Bliskog istoka.”

Zbor od 300 pjevača i glazbenika iz različitih crkava vodio je zajednicu crkvenih vođa i vjernika kroz noć molitve i slavljenja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Bou Nasr (@jenniferbounasr)

Sudionici su promišljali o važnosti molitve za jedinstvo i mir na Bliskom istoku.

„Gospodine Isuse, na dan kad si za nas umro, molio si za svoje učenike da budu jedno kao što si Ti u Ocu i Otac u tebi. Daj da se ujedinimo u Tebi da nam podariš radost svojom molitvom jedinstva. Dopusti nam da u Tebi pronađemo put koji vodi do jedinstva u Tebi i poslušnosti Tebi“, rekao je bliskoistočni velečasni dr. Paul Haidostian.

Događaj je uživo prenosio libanonski MTV kanal i druge kršćanske postaje.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!