Nešto blještavo je privuklo pozornost ribara, a zatim su uočili zaglavljenog čovjeka

Dvojica muškaraca, dok su tražila mjesto za pecanje u Northwestu, Indiana, uočili su nešto blještavo i otkrili čovjeka koji je bio zaglavljen u kamionu dugih 6 dana.

Dan nakon Božića pokazao se danom koji ova dva čovjeka nikada neće zaboraviti. Mario Garcia i njegov zet Nivardo Delatorre otkrili su unakaženi kamion dok su tražili jame za pecanje. Istražili su područje nakon što su u daljini uočili nešto sjajno. Bio je to Matthew R. Reum.

Matthew je 27-godišnji zavarivač iz Mishawake u Indiani i sletio je s ceste nakon što je skrenuo kako bi izbjegao jelena. Bio je paraliziran u sjedalu i nije mogao dohvatiti svoj telefon da pozove pomoć.

Preživio je šest dana pijući kišnicu

Matthew je tih šest dana uspio preživjeti pijući kišnicu. Međutim, da ga Garcia i njegov zet nisu pronašli kada jesu, možda ne bi uspio preživjeti zbog ozljeda, prenosi CNN.

“Čudo je da je živ po ovakvom vremenu”, rekao je narednik državne policije Indiane. Glen Fifield. Temperature u okolici pale su na najnižih 29 stupnjeva i pravo je čudo da je to uspio izdržati i preživjeti.

Matt Reum je zahvalan svojim spasiocima; Foto: Haley Traxler/CNN

Put do oporavka

Matthew je 4. siječnja na Facebooku objavio kako je izgubio nogu amputacijom iznad koljena, ima slomljen gležanj i ruku. Unatoč svemu tome, podijelio je nekoliko lijepih riječi o situaciji: “Prošao je tjedan i jedan dan otkako sam spašen i zbog toga sam izvan sebe od sreće. Zadnjih tjedan i pol sam imao i vidio sam više ljubavi više samo nasumičnih djela ljubaznosti.”

Drago nam je vidjeti ljude koji pružaju podršku ovom mladom čovjeku. Prošao je dosta muka. Znanje da su vani ljudi koji ga podržavaju mora biti velika utjeha na njegovom putu do oporavka.

Put do oporavka općenito bi mogao biti dug, no to što su Matthewa pronašli bio je dar od Boga kada su ga pronašli. “Bili smo tamo s razlogom”, rekao je Nivardo Delatorre. A u tome je apsolutno u pravu jer su bili na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Moramo zahvaliti Bogu što je bdio nad Matthewom tih šest dana i vodio ribara do njegovog kamiona.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!