Kršćanskoj majci zabranjeno posvajanje jer kaže da su ‘dječaci i djevojčice biološki različiti’

Udovica i majka petero djece u Oregonu, koja želi posvojiti par braće i sestara mlađih od 10 godina iz udomiteljstva, žalila se prizivnom sudu SAD-a za 9. okrug u San Franciscu, u Kaliforniji, nakon što je niži sud presudio protiv nje prošle godine.

Oregonski Odjel za socijalne usluge kategorički je isključio Jessicu Bates od posvajanja bilo kojeg djeteta – bez obzira na njihovu dob ili uvjerenja – jer ne bi kršila svoja vjerska uvjerenja i promicala oregonsku radikalnu rodnu ideologiju, piše CBN News.

Zastupana odvjetnicima iz neprofitne organizacije Alliance Defending Freedom (ADF), Bates je podnijela svoj uvodni podnesak 9. okružnom sudu. Njezini su odvjetnici zatražili od žalbenog suda da joj omogući dobivanje potvrde, bez diskriminacije, dok se njezina tužba nastavlja kako bi na kraju mogla pružiti dom pun ljubavi djeci u potrebi.

“Jessica sada želi otvoriti svoj dom za djecu u potrebi, ali dužnosnici Oregona stavljaju opasnu ideološku agendu iznad interesa djece”, rekao je pravni savjetnik ADF-a Johannes Widmalm-Delphonse u izjavi.

“Jessica je majka puna ljubavi koja se osjeća pozvanom posvojiti braću i sestre iz udomiteljstva. Oregon je kategorički isključuje samo zato što dijeli mišljenje milijuna Amerikanaca: da su dječaci i djevojčice biološki različiti. Jessica vjeruje da bi djeca trebala njegovati tu razliku, a ne odbaci to.”

Ostala je udovica nakon što je suprug poginuo

“Budući da Jessica neće promicati radikalnu rodnu ideologiju Oregona kod male djece, država smatra nju i mnoge druge ‘neprikladnim’ roditeljima, uskraćujući nebrojenu djecu u oregonskom sustavu mogućnosti odgoja u domu punom ljubavi”, dodala je Widmalm-Delphonse.

“Tražimo od 9. okruga da dopusti Jessici da nastavi svoje posvajanje i pruži dom pun ljubavi djeci u potrebi.”

Bates, pobožna kršćanka, ostala je udovica nakon što je njezin suprug David poginuo u prometnoj nesreći 2017. Iako je zauzeta odgajanjem petero djece, u dobi od 10 do 18 sama, želi otvoriti svoju dom za djecu u potrebi.

Inspirirana pričom o čovjeku koji je usvojio dijete iz udomiteljske obitelji, Bates je osjetila poziv da slijedi biblijsko učenje o brizi za siročad.

Odbijanje njezinog zahtjeva čini je nepodobnom za posvojenje bilo kojeg djeteta – čak i dojenčadi ili djece koja dijele njezina vjerska uvjerenja.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!