Dječak (10) misteriozno izgubio sposobnost govora i ostao potpuno paraliziran

Jude Keil (10) iz Kenta u Velikoj Britaniji proveo je više od 300 dana u bolnici nakon što je misteriozno izgubio sposobnost govora i bio gotovo potpuno paraliziran.

Liječnicima isprva nije bilo jasno ovakvo njegovo zdravstveno stanje, a nakon opsežnog istraživanja su mu dijagnosticirali nepoznatu vrstu motoričke polineuropatije.

Najčešći tip polineuropatije je oštećenje najtanjih, “malih vlakana”, što u ovom slučaju nije bilo tako jednostavno, ali nešto što je mučilo sve liječnike.

Dječak je prvi put primljen u bolnicu prošle godine u veljači nakon što je patio od nedostatka zraka i gubitka govora dok je bio na obiteljskom odmoru u Maroku.

U bolnici je imao i gušenje zbog čega je izgubio sposobnost govora.

Trenutačno koristi invalidska kolica jer ne može stajati ni micati rukama, no na sreću, mozak mu je ostao netaknut. Međutim, uzrok ovog tajanstvenog stanja u kojem se Jude nalazi, još uvijek nikome nije poznat.

Sumnja se da je ovo stanje povezano s njegovim živčanim sustavom i da bi moglo biti povezano s nedostatkom vitamina B2, izvještava Mirror.

Roditelji strahuju da će im i kćeri oboljeti od iste bolesti

Roditelji, osim Jude, imaju i dvije kćeri koje sada strahuju da bi mogle doživjeti istu sudbinu kao njihov sin.

“Gotovo svaki neurolog u Londonu, ako ne i u Velikoj Britaniji, zna za Judeov slučaj”, rekao je Peter Kelly, dječakov otac.

Otac je istaknuo da će uvijek biti nade dok nam netko ne kaže da se ništa ne događa na bolje, ali nadamo se da se to neće dogoditi.

“Njegova osobnost je još uvijek iznutra, ali je drugačiji izvana. On je još uvijek duhovit, šarmantan, drzak, 10-godišnji dječak koji voli trčati po vrtu, šutirati nogomet, voziti bicikl i plivati ​​u moru”, dodao je otac.

Obitelj je prvi put primijetila da s njim nešto nije u redu tijekom putovanja u Maroko u rujnu 2022. kada nije ronio s njima zbog nedostatka zraka.

Sada, kad se osvrnu na snimke iz tog razdoblja, sjete se da mu je desna ruka uvijek bila nešto slabija. Također, često je imao problema s disanjem, zbog čega su posumnjali na astmu.

U veljači prošle godine pao je u komu nakon što nije mogao eliminirati CO2 iz pluća, zbog čega se ugušio i onesvijestio.

Jude je pao u trodnevnu komu i prebačen je u dječju bolnicu Evelina u Sauvracku, što je označilo početak dugog liječenja u 311 dana koliko je ondje proveo.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!