Prije 13 godina rođen je kao najveća hrvatska beba: Evo kako danas izgleda

Najveća beba u Hrvatskoj rođena je prije 13 godina. Carskim rezom u Pakracu je na svijet došao 6280 grama težak Dario. 

Bio je beba kakvu Hrvatska dotad nije vidjela. Čudo iz pakračke bolnice. Težak 6280 i dugačak 56 centimetara. Dario je danas odrastao dečko, učenik sedmog razreda u kojem nije najviši.

“Pitaju jesi ti ona najveća beba rođena u Hrvatskoj, jesi ti onaj od 6200 grama. Kao da sam div bio”, kaže Dario Tobijaš za DANAS.hr.

Uistinu je bio poput diva

Na svijet je stigao u lipnju 2010. Toga se dobro sjeća njegov otac Željko, koji kaže:

“Još uvijek sam ponosan da je on u Hrvatskoj najveća beba. Ne znam hoće nas uspjeti stići. Mislimo da neće. Kada je supruga nazvala iz bolnice, četiri puta sam je pitao pa se izderala na mene: ‘pa jesam ti rekla da je 6280’. Susjeda je bila na prozoru, rekla je ‘daj ti pitak nju još jednom’.

Zdravstvenih problema nije bilo.

“Nosio si ga kao bebu od 4-5 mjeseci, bez brige. Kupovala se nova robica, sve je bilo malo. Išli smo kupovati novu robicu”, prisjeća se otac Željko.

Ali dvojici starije braće bio je pretežak. Gabrijel kaže: “Nosio je robu tromjesečne bebe kada se vratio iz bolnice. Bio je ogroman. Ja ga nisam nosio, imao sam šest godina, bio je pretežak.”

Svi su bili iznenađeni pa i liječnici.

Uistinu je bio poput diva
Dario ima 13 godina i trenira rukomet. (Snimka zaslona: DANAS.hr)

Nažalost, prije godinu dana iznenada ih je u 40-oj godini napustila majka Ivana. Željko je ponosan na nju i na trojicu sinova. Dario je rukometaš.

“Skoro četiri godine treniram, i to dobro ide. Curu nemam, u školi ide dobro”, za kraj kaže Dario.

Neka Bog blagoslovi ovog dječaka i njegovu obitelj!

NAJNOVIJE!