Mladić pokupio dječaka otetog prije 6 godina: Ovako je spašen!

Alex Betti (17), koji je nestao tijekom obiteljskog putovanja u Marbellu, nakon šest godina pronađen je u Francuskoj.

Pronašao ga je Fabien Acidini u ranim jutarnjim satima u srijedu na glavnoj cesti u blizini Toulousea. Francuz se iznenadio što je u to vrijeme vidio dječaka na cesti pa ga je zamolio da ga poveze, što je Alex prihvatio.

Kada je ušao u vozilo, Alex mu je rekao da ga je majka otela od bake prije šest godina i da je cijelo vrijeme živio u luksuznoj komuni s još deset ljudi, prije nego što su se 2021. preselili u Francusku.

Dječak je tada ispričao da je hodao četiri dana i da se želi vratiti u Veliku Britaniju.

Fabien je rekao za Sky News da je Alex djelovao umorno i uplašeno, ali da je fizički u dobrom stanju.

Snimka zaslona: YouTube

Ovaj 26-godišnji Francuz isprva nije povjerovao u dječakovu priču pa mu je predložio da pozove policiju, što je Alex prihvatio.

“Kada sam nazvao policiju i objasnio što mi je dječak rekao, policajci su odmah došli. Tada sam shvatio da je sve što mi je rekao istina”, rekao je Fabien.

Tada je rekao da dječak ne djeluje ljutito jer je godinama živio u komuni, da nije imao lisice na rukama, ali da ne zna da li dječaka tamo drže protiv svoje volje.

“Nije požalio. Samo mi je rekao da želi živjeti normalan život. Želio je opet vidjeti svoju baku i imati normalnu budućnost”, rekao je Francuz.

Na pitanje ima li nešto za reći Alexu, Fabien je rekao:

“Nadam se da će njegova baka biti sretna. Sigurna sam da hoće. Ako se ikad poželi ponovno sresti, tu sam”, rekao je Fabien.

Ovaj mladić je radio kao dostavljač lijekova one noći kada je vidio dječaka, a medijima je ispričao da mu je tijekom njihovog putovanja Alex pomogao da završi posao.

NAJNOVIJE!