Uhićen ‘guru joge’ osumnjičen za brojna silovanja svojih sljedbenica

Pariški sudac izdao je preliminarne optužnice protiv 71-godišnjeg rumunjskog gurua joge i 14 drugih osoba na temelju brojnih optužbi povezanih s međunarodnim lancima koji su navodno godinama seksualno iskorištavali sljedbenice koji su tražili duhovno prosvjetljenje, javlja AP.

Pariško tužiteljstvo priopćilo je da je u petak privedeno šest od 15 ispitanih osoba, dok je devetero pušteno na slobodu, ali pod sudskim nadzorom.

Gregorian Bivolaru bio je među dvojicom od šestorice suočenih s nizom preliminarnih optužbi koje su uključivale trgovinu ljudima u organiziranoj skupini, otmicu, oduzimanje ili samovoljno pritvaranje velikog broja ljudi uz silovanje i “zlouporabu slabosti skupine” putem psiholoških ili fizičko podjarmljivanje.

Nitko od njih 15 nije imenovan, ali je pravosudni izvor rekao da je Bivolaru među dvojicom koji se suočavaju s najdužim popisom optužbi.

Ostalim osumnjičenicima uručene su skraćene optužnice. Sada će istraga utvrditi hoće li preliminarni navodi dovesti do službene optužnice i suđenja.

Prošlotjednim uhićenjem Bivolara i 40 drugih u regiji Pariza okončana je šestogodišnja potraga u nekoliko zemalja. Policijska jedinica koja se bori protiv zločina vezanih uz sekte oslobodila je 26 osoba koje su vlasti opisale kao žrtve sekte koje su bile zatočene u očajnim uvjetima.

Izvješća o navodnim žrtvama detaljno opisana u francuskim medijima prikazuju Bivolara kao gurua koji je prisiljavao žene na seksualne odnose pod krinkom duhovnog uzdizanja u karijeri koja je obuhvaćala desetljeća i kontinente.

NAJNOVIJE!