Molitva za umornu dušu

Molitva za umornu dušu usmjerit će vaše srce i misli na svemogućeg Boga onda kada se osjećate toliko iscrpljeno da vam i najmanja obaveza predstavlja teret.

Dragi Bože, danas sam se probudio, živ sam i blagoslovljen, ali umoran i iscrpljen. Ispričavam se za sve svoje pritužbe, ali slab sam i umoran od pokušaja da vlastitom snagom dovedem stvari u red.

Bože, Tvoja Riječ kaže da mogu hrabro doći pred Tvoje prijestolje milosti da dobijem milosrđe i nađem milost za pomoć u vrijeme potrebe. Tvoja Riječ također kaže da si Ti uvijek prisutna pomoć u vrijeme nevolje. Obećao si da mi je Tvoja milost dovoljna, jer se tvoja snaga u slabosti usavršava. Obećao si da ćeš zadovoljiti SVE moje potrebe prema svom bogatstvu u slavi po Isusu Kristu. Znam i da si rekao da Ti u svemu, s molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem, trebam obznaniti svoje zahtjeve – i tvoj mir, koji nadilazi svaki razum, čuvat će moje srce i um. Zahvaljujem Ti za sva ova obećanja, ali, priznajem, nije lako sve podnositi. Znam da ovi testovi nisu zbog Tebe, svi su zbog mene. Znam da su neke od ovih kušnji za Tvoju svrhu da me učiniš jačim i sličnijim Tvome Sinu.

PROČITAJTE: Bože, umoran sam od svega!

Bože, znaš da se osjećam tako slabo. Osjećam se kao da ću se srušiti. I nije Tvoja volja da budem slab – Tvoja je volja da me ojačaš. Trebam Tvoju pomoć. Dok Te hvalim, molim da skineš s mene duh težine. Ukloni teške utege koji me guraju dolje i obnovi me. Utočište moje, Ti obnavljaš moju snagu i mogu naći počinak pod sjenom Tvojih krila. Daj mi milost do kraja dana i daj mi dar dubokog i opuštajućeg sna noćas.

Ispuni me svojim Duhom Svetim. Ispuni me nadom. Neka se sada u meni budi vjera. Ispuni me motivacijom, mudrošću i radošću. Pomozi mi da se sjetim svih djela Tvojih ruku koja si učinio u mom životu i još uvijek činiš. Pokaži mi što da radim i kada da to radim. Pokaži mi i što da ne činim da Te ne žalostim. U Isusovo ime molim, amen.

NAJNOVIJE!