Mlada žena zbog debljine nije izlazila iz kuće: Evo koliko kilograma je uspjela izgubiti

Mlada žena iz Kentuckyja nadahnjuje tisuće ljudi dijeleći svoje iskustvo mršavljenja na društvenim mrežama. Naime, zbog debljine nije izlazila iz kuće.

U svojoj najdebljoj fazi Sandi je dosegnula 190 kilograma. Nije mogla hodati i bilo joj je neugodno izaći iz kuće. Osjećala se potpuno beznadno. Osim ovisnosti o hrani i problema s prejedanjem, Sandi je imala niz zdravstvenih problema koji su joj otežavali mršavljenje i vježbanje. Ne samo da je skoro slijepa (3% vidi na jedno, a 13% na drugo oko), već je patila od sindroma policističnih jajnika, bolesti štitnjače, depresije i anksioznosti.

Ništa je nije moglo spriječiti da promijeni svoj život na bolje

“Nekad sam bila djevojka koja nije izlazila iz kuće jer sam mrzila koliko sam se udebljala. Bilo mi je neugodno. Boljelo me hodati, odjeća mi nije pristajala, uvijek u ordinacijama, i lista je duga. Kada sam stala na vagu i vidjela da imam 190 kilograma, znala sam da se moram promijeniti ili ću umrijeti”, kaže Sandi.

Došavši do svoje kritične točke, Sandi je počela istraživati ​​najbolji način za zdravo mršavljenje. Odlučila je da je pravi način da broji kalorije i krene u kratke šetnje svaki dan. Na kraju su se ona i njezin liječnik složili da je operacija želučanog rukava najbolja opcija za nju, a podvrgnula se toj operaciji 11. srpnja 2016.

“Ponekad moraš pasti da bi se vratio. Provela sam toliko vremena boreći se s pomodnim dijetama kako bih smršavila. Svi me uvijek pitaju što me motiviralo da zapravo želim smršaviti. I pretpostavljam da je mnogo stvari utjecalo na to da želim skinuti težinu. Bilo mi je neugodno izaći iz kuće zbog težine, jedva sam hodala, zdravlje mi je samo krenulo nizbrdo … Kada sam započela svoj put mršavljenja, nije me bilo briga koliko puta ću pasti – ustat ću i nastaviti dalje”, kaže Sandi.

Nakon operacije, Sandi je nastavila neumorno raditi kako bi se izborila za bolje zdravlje. Pažljivo je isplanirala svoju prehranu, pripremajući zdrave obroke. Išla je u teretanu svaki dan i ubrzo su se kilogrami počeli topiti.

Priču mlade djevojke možete pogledati u videu u nastavku.

Sandi je također provela puno vremena radeći na svom mentalnom zdravlju, konačno se pozabavivši ovisnošću o hrani i epizodama prejedanja koje su je mučile godinama. Ona koristi svoj Instagram profil kao način da dopre do drugih i inspirira ih.

Smršavila oko 110 kilograma

“Ako vam mogu reći nešto o mršavljenju, to je 80% dijeta i 20% vježbanje. Od prvog dana mog mršavljenja počela sam pratiti sav svoj unos kalorija i svakodnevno vježbati”, dodaje.

Smršavila oko 110 kilograma
Ovako Sandi izgleda danas (Snimka zaslona: Instagram)

Sandi nastavlja nadahnjivati ​​druge i dijeliti ono što je bilo korisno nju. Više se ne srami; ponosna je na sve što je postigla – i konačno je optimistična u pogledu svoje budućnosti.

“Zapravo, živim život umjesto da gledam kako drugi žive svoj. Mršavjeti je teško, ali je teže ne odustati.”

Bravo, Sandi!

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!