Žena je izgubila vid na jedno oko – doznala je da je krivac hrana koju svi jedemo

34-godišnja žena je nakon što je izgubila vid na jedno oko shvatila da je krivac za njezino stanje hranu koju svi često jedemo.

Emily Chappell bila je ovisna o brzoj hrani koju je jela skrivajući od obitelji. Zbog nje je imala 123 kilograma.

Međutim, nije ni slutila do kakvih će posljedica dovesti njezina kancerogena prehrana.

“Sakrivala sam se dok sam jela, pogotovo ako sam išla u fast food, pojela bih cijelu vrećicu čipsa i riješila se paketića da nitko ne sazna.”

Tek kad je Emily počela gubiti vid, ozbiljno je shvatila svoju težinu i koliko je to loše za nju.

“Gubitak vida na jedno oko, dok sam vodila djecu u školu, bila je prekretnica za mene, bila sam apsolutno prestravljena”, rekla je.

Emily je bolovala od hipertenzivne retinopatije, poremećaja vida koji se javlja kao posljedica hipertenzije (visokog krvnog tlaka).

Visoki tlak može uzrokovati potpuni gubitak vida

Ovo stanje nastaje kada nedostatak protoka krvi u mrežnicu uzrokuje zamagljen vid ili potpuni gubitak vida.

Nakon što je obitelj odvela liječniku, Emily je otkrila da joj je krvni tlak iznimno visok.

“Svi liječnici su rekli isto; da moja težina dramatično utječe na moje zdravlje. Odmah sam znala da moram uzeti stvari u svoje ruke, jer sam se toliko bojala da će mi se dogoditi nezamislivo.”, izjavila je Emiyl.

Tako je u prosincu 2021. Emily odlučila krenuti s režimom kontrolirane prehrane uoči Božića i započela dijetu 1:1 Cambridge Weight Plan.

Dijeta uključuje kombinaciju gotovih jela, juha i shakeova, čija kalorijska vrijednost varira ovisno o planu i cilju mršavljenja.

Emily je do Uskrsa smršavjela gotovo 30 kg i riješila sve zdravstvene probleme, posebice dijabetes tipa 2 i hipertenziju.

A sada, sa zdravih 74 kg, osjeća se sigurnije nego ikad i konačno se može pridružiti stvaranju uspomena sa svojom djecom.

NAJNOVIJE!