Napunio 77 godina: Ovo je najstariji muškarac s Downovim sindromom

Čovjek iz New Brunswicka, za kojeg se vjeruje da je najstarija živuća osoba s Downovim sindromom u Kanadi, inspirira druge ljubavlju i žarom za životom. Ove je godine napunio 77 godina.

“On je fenomenalna osoba. Svaki dan je u istom raspoloženju: sjajna osobnost”, rekla je Brenda Doucette, njegovateljica Brucea Browna gotovo 20 godina.

Živi s Bruceom u njegovom domu u Saint Johnu.

Bruce je prije nekoliko mjeseci proslavio 77. rođendan. Parada s više od 70 vozila prošla je pokraj njegove kuće u znak proslave njegovog velikog dana.

Laura LaChance, izvršna direktorica Kanadskog društva za Down sindrom, rekla je: “On je vjerojatno jedan od, ako ne i najstariji pojedinac s Downovim sindromom koji danas živi u Kanadi, možda čak i na svijetu.”

Iako ne postoji službena evidencija koja bi to dokazala, LaChance je rekla da je očekivani životni vijek osoba s Downovim sindromom produljen na 60 godina zahvaljujući napretku medicine i skrbi.

“Sada vidimo da bi ovo mogla biti prva generacija osoba s Downovim sindromom koja nadživljava svoje roditelje”, rekla je.

Bruceova mama je umrla prije nekoliko godina, a on je daleko nadmašio izglede. Rođen je 1946. i bio je drugi sin Leroya i Margaret Brown.

Margaret je preminula 2003., ali njegovateljica Brenda Doucette je rekla da je ona bila pokretačka snaga po pitanju zbrinjavanja njezina sina tijekom njezina života i nakon njezine smrti.

Dio Bruceove dugovječnosti, prema riječima njegovog brata Paula Browna, nepokolebljiva je ljubav njegovih skrbnika: Brende i njezina supruga Jacka.

“On je moj sin. Imam dvoje djece i ne tretiram ga ništa drugačije od svoje djece”, rekla je njegovateljica.

Bruce posebno voli pjevati.

“Prekrasno pjevam”, rekao je.

Iako njegovateljica kaže da mu je dijagnosticirana demencija, dobrog je zdravlja.

“Ima još puno godina pred njim, vjerujte mi”, dodala je.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!