Mladi fitness trener doživio srčani zastoj tijekom vježbanja: “Ponekad se vaši planovi ne poklapaju s Božjom vizijom”

"Ponekad se vaši planovi ne poklapaju s Božjom vizijom. Budite otvoreni onome što On želi za vas"

Mladi fitness trener i influencer je doživio srčani zastoj tijekom vježbanja, a na društvenim mrežama kaže da “prepušta Bogu da ga vodi”.

Dominic Fusco (24) i njegovih pet prijatelja uputili su se na stazu srednje škole Austin u Teksasu kako bi brzo pretrčali milju.

“Nije bilo ništa drugačije od onoga što bih radio tipično subotnje jutro”, rekao je Fusco, certificirani osobni trener i bivši nogometaš Dickinson Collegea, za PEOPLE. “Bio sam budan, kretao sam se i osjećao sam se dobro.”

Fusco je rekao da je bio malo nervozan zbog trčanja “super” brze milje, unatoč tome što je igrao sveučilišni nogomet, završio dva maratona, ultra-maraton i vježbao gotovo svakodnevno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dominic Fusco (@dominicfusco)

Srušio se na stazi i doživio srčani zastoj

Fusco je kaže da se ne sjeća ničega nakon svog trećeg kruga od četiri milje, ali kada je završio utrku počeo je dahtati.

“Srušio sam se na stazi i doživio srčani zastoj. Iako se ne sjećam ničega nakon trećeg kruga, očito sam pokušao ustati, zatim sam se ponovno srušio i pocrvenio, dobio napadaj i izgubio puls“, napisao je Fusco na Instagramu.

Srećom, vatrogasac se našao na stazi i primijenio CPR, uz pomoć jednog od njegovih prijatelja. Ostali njegovi prijatelji pozvali su hitnu pomoć.

Fusco je hitno prebačen na odjel intenzivne njege u medicinskom centru Dell Seton na Sveučilištu u Teksasu i stavljen na respirator.

Liječnici su ga nekoliko puta pokušali staviti na respirator, ali nije mogao samostalno disati.

Fusco, suosnivač zdravstvene i wellness platforme Upspace, konačno se probudio nakon što ga je majka stigla posjetiti, a on je sljedeći dan skinut s respiratora.

“Bilo je jako mutno kad sam prvi put došao k sebi, ali sjećam se samo da sam bio toliko emotivan da nisam mogao prestati plakati”, rekao je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dominic Fusco (@dominicfusco)

Nema povijest problema sa srcem

Rekao je za PEOPLE da su liječnici rekli da je pravo čudo da nije imao oštećenje mozga.

“Imao sam srčani udar”, rekao je Fusco u svom podcastu Pure Ambition. “Nemam povijesti problema sa srcem. Volim misliti o sebi da sam prilično zdrav. Vježbam svaki dan. Pazim što unosim u svoje tijelo i zapravo pokušavam poboljšati svoje zdravlje.”

Nakon savjetovanja s liječnicima, Fusco je krenuo s postupkom implantacije defibrilatora.

“Ovaj uređaj će me šokirati ako moj puls ikada bude previsoko ili prenisko i spasit će mi život ako se ovako nešto (ne daj Bože) ikada ponovi”, objasnio je na Instagramu. “Nisam želio žrtvovati životni stil kojim želim živjeti zbog svog ega.”

Iako je Fusco na putu oporavka, ispričao je da ga je nedavni zdravstveni strah natjerao da razmisli o svom životu.

“Ponekad neuspjesi s kojima se suočavamo u životu otkrivaju stvari koje nismo shvaćali da zanemarujemo ili da trebamo učiniti drugačije u budućnosti”, napisao je na Instagramu. “Dugačak je i neizvjestan put do toga kako će moja sposobnost vježbanja izgledati dalje, ali ja maksimalno iskorištavam ovu sezonu svog života i prepuštam Bogu da me vodi.”

Dodao je u drugom postu da gleda na život kroz drugu prizmu i da ide u drugom smjeru.

“Ponekad se vaši planovi ne poklapaju s Božjom vizijom. Budite otvoreni onome što On želi za vas”, izrazio je Fusco. “Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ne želim se vratiti u ‘normalu’ jer je to bilo jedno poglavlje mog života koje se zatvorilo.”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!