6 načina kako vratiti ženinu naklonost

Što muškarac treba učiniti ako osjeća da je srce njegove žene povrijeđeno? Donosimo 6 načina kako vratiti ženinu naklonost.

Ljudi su misaona bića – primaju i obrađuju iskustva u životu na pretežno racionalan i logičan način. Ako netko kaže nešto što čovjeka vrijeđa, on će to prihvatiti ili odbaciti, ovisno o tome je li to istina.

Većina žena je drugačija. Žene su obično djeluju u skladu sa svojim emocijama. Često su svjesnije odnosa. Kada im se nešto dogodi, često reagiraju emocionalno. Kada netko, na primjer, povrijedi ženine osjećaje, treba više vremena da prođe emocionalna povreda.

Isto vrijedi i za srce. Kada je nečije srce povrijeđeno, ono se ograđuje kako bi se zaštitilo od daljnjih povreda. Žena koja je godinama bila emocionalno povrijeđena nema više puno srca za dati bilo kome, a posebno onom tko ju je povrijedio. Zatvorila je svoje srce kako više ne bi bila povrijeđena.

Većina muškaraca voli pokušavati “riješiti” probleme, ali emocije se ne popravljaju tako lako kao što bi se moglo popraviti slavinu koja curi ili računalo.

Kako vratiti ženinu naklonost?

Kako liječiti slomljeno srce? Naravno, Bog sve može. On može ući, izbrisati svu bol i učiniti srce potpuno novim. Međutim, većinu vremena, barem prema mom iskustvu, On nam dopušta da se borimo sa životnom boli dok učimo bolje voljeti jedni druge.

1. Tražite Boga

Sve što vas približava Bogu je dobra stvar – i učinit će vas boljim čovjekom. Kada pokušavate ponovno zapaliti ljubav svoje žene, iskoristite ovo vrijeme da osnažite svoj odnos s Bogom. Dolazite u Njegovu prisutnost i molite za vašu ženu. Iznesite sve potrebe i molite Njegovu milost. Naoružajte se Njegovom Riječi.

2. Vježbajte strpljenje

Prva stvar koju muškarci trebaju učiniti je shvatiti da se vraćanje slomljenog srca neće dogoditi preko noći. Emocije zacjeljuju vrlo sporo. Trebalo bi poduzeti korake za obnovu povrijeđenog srca ili za obnovu braka, a to ne bi trebali očekivati ​​preko noći.

PROČITAJTE: 10 načina kako obnoviti povjerenje u braku

3. Volite svoju ženu

To im je daleko najveća potreba. Većina žena ima nezadovoljenu potrebu za ljubavlju. Standard za našu ljubav je savršenstvo, budući da muškarac treba voljeti svoju ženu kao što Krist voli Crkvu. Kao nesavršeni muškarci, zapravo nikada nećemo dovoljno voljeti svoju ženu. Žena, međutim, zna kada je muževljeva pozornost negdje drugdje. Mnogi muškarci žrtvuju svoj brak zbog karijere ili drugih interesa. Ženina potreba za ljubavlju svakim je danom nova.

4. Svaka žena ima određenu potrebu za romantikom

Mnoge supruge su imale bajkovitu ideju o braku dok su odrastale. Rano u braku shvaćaju da to nije stvarnost, ali njihova potreba za povremenom romantikom ostaje. Većina muškaraca rijetko zna kako to učiniti. Muškarac bi trebao biti iskren, ali bi trebao prepoznati i cijeniti jedinstvenost svoje žene i pronaći načine da joj pruži romantiku. Iznenadite je večerom uz svijeće, odlaskom u kino ili neki izlet … Pronađite neki drugi zanimljiv način za romantiku.

5. Koristite “prave” riječi

Kada čovjek dođe kući i kaže: “Ova je kuća u neredu”, budući da je uglavnom činjenično biće, to je vjerojatno sve što je mislio. Supruga, međutim, informaciju vjerojatno nije tako primila. Osjeća se beskorisnom ili manje vrijednom.

Jedno pitanje koje postavljam muškarcima je: “Biste li dopustili drugom muškarcu da razgovara s vašom ženom na način na koji vi razgovarate s njom?”

6. Nastavite biti vjerni

Žena mora znati da će joj muž biti vjeran. Muškarci se ne bi trebali uvrijediti, na primjer, kada ih žena pita za detalje o njihovom rasporedu ili dnevnim aktivnostima. Žena želi biti partnerica u životu svoga muža i ovi joj detalji pomažu osigurati povjerenje i sigurnost u vezi. Muškarac bi svojoj ženi također trebao često govoriti da je voli i da joj je predan. Treba joj ovo dosljedno jamstvo.

Nažalost, mnoge žene imaju duboke i tragične rane na srcu. Godine emocionalne ozljede nakupljaju se u srcu sve dok se srce ne zatvori. Otpuštanje boli dogodit će se baš onako kako se razvilo – malo po malo.

NAJNOVIJE!