Molitva kada se borite sa sumnjom u Božju vjernost

Molitva kada se borite sa sumnjom u Božju vjernost će umiriti vaše srce i usmjeriti vaš um na Onoga koji sve može.

Sumnja nas ponekad može paralizirati, posebno kada je u pitanju neka nevolja. Odjednom se pojave razna pitanja i sumnja može naše izazove učiniti puno težima nego što očekujemo. A kada sumnjamo, slijede strah i tjeskoba.

Molitva kada se borite sa sumnjom u Božju vjernost

U vremenima sumnje, straha ili tjeskobe, možemo se obratiti Bogu za snagu i mir. Ponekad je ono što očekujemo potpuno suprotno onome što se stvarno događa u našem životu. Zbog toga preispitujemo svoje sposobnosti, pa čak i vjeru u Boga.

Nebeski Oče, Vladaru i Stvoritelju, hvalim Te i slavim zbog Tvojih čudesnih djela. Pokazao si svoju moć i veličanstvo kroz povijest čovječanstva. Ispunjen sam strahopoštovanjem dok razmišljam o Tvojoj ljepoti i moći.

Bože, učinio si velike stvari i u mom životu. Zahvaljujem za sve što si učinio za mene kroz sve ove godine. Nikad me nisi napustio. Moje srce je ispunjeno zahvalnošću za Tvoju neprestanu ljubav i vodstvo.

Ali, Bože moj, ponekad sam preplavljen stvarima oko sebe. Ponekad osjećam da sam na rubu konopca. Nekih dana dođe mi da sumnjam u svoju vrijednost i ono što mogu učiniti u sili Duha Svetoga. Poteškoće se pojave niotkud i odjednom sam okružen izborima i odlukama. Ponekad sumnjam jesu li izbori koje donosim najbolji. Postanem nesiguran i tjeskoban. Oče, molim Te, pokaži mi put. Neka me Tvoja svjetlost i vodstvo odvedu tamo gdje moje nesigurnosti nestaju.

PROČITAJTE: Molitva protiv straha i napada panike

Oče, daj mi više vjere. Ti si nam dao sjeme vjere. Zato Te molim da učvrstiš moje pouzdanje u područjima gdje se bojim i sumnjam. Pomozi da prestanem idolizirati materijalna dobra koja imam u životu i tražim utočište i zaklon u Tebi.

Daj mi snage da ustrajem kroz izazove i nevolje, znajući da si Ti uz mene na svakom koraku. Molim Te, ispuni me svojim mirom i utjehom i pomozi mi da se sjetim da Ti uvijek radiš za moje dobro i svoju slavu.

Neka moje sumnje i strahove zamijeni iskrena i postojana vjera u Tebe. Sve te stvari molim u ime Isusa Krista, koji je moja Stijena i moj Spasitelj. Amen.

NAJNOVIJE!