5 molitava kada ne znate što učiniti

Svaki dan je nepredvidiv. Kada ne znate što učiniti u situaciji u kojoj se nalazite, predlažemo vam ovih 5 molitava.

Život je pun izazovnih odluka. Kada je put pred vama nejasan, može biti teško smiriti svoj um i usredotočiti se na Boga. Nadamo se da će vam ove molitve pružiti utjehu i smjernice u trenucima kada vam je potrebno Božje vodstvo.

1. Molitva za smjer

I uši će tvoje čuti riječ gdje iza tebe govori: “To je put, njime idite”, bilo da vam je krenuti nadesno ili nalijevo. (Izaija 30, 21)

Nebeski Oče, pred teškom sam odlukom i nisam siguran u kojem smjeru krenuti. Molim Te, osvijetli mi put i pomozi da napravim pravi izbor. Ukloni sve sumnje kako bih mogao vjerovati i slijediti Tvoje vodstvo. Amen.

2. Molitva za božansku mudrost

Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se. (Jakovljeva 1, 5)

Dragi Bože, nalazim se u složenoj situaciji i trebam Tvoju milost da me vodi. Znam da to ne mogu sam. Ispuni moje biće mudrošću koju samo Ti možeš dati. Daj mi viziju da jasno vidim i pomozi mi da se potpuno oslanjam na Tebe u svemu. Amen!

3. Molitva za razlučivanje

Luđaku se čini pravim njegov put, a mudar čovjek sluša savjete. (Mudre izreke 12, 15)

Bože moj, mnogi mi ljudi daju savjete i govore mi što da radim. Daj mi razboritosti da prepoznam koja uputa uistinu dolazi od Tebe. Omekšaj moje srce da čujem mudrost u njihovim porukama i savjetima. Amen.

4. Molitva za donošenje odluke

Srce čovječje smišlja svoj put, ali Jahve upravlja korake njegove. (Mudre izreke 16, 9)

Bože, trebam Tvoje vodstvo da donesem važnu odluku. Vodi moje srce i um do pravog izbora i daj mi snage i hrabrosti da ga dovršim. Amen.

PROČITAJTE: Molitva za donošenje ispravne odluke

5. Molitva za Božje vodstvo

Jahve će te voditi bez prestanka. (Izaija 58, 11)

Dragi Gospodine, tražim Tvoje vodstvo. Budi mi milostiv da mogu čuti Tvoje božanske upute. Ukloni sve prepreke koje me sprječavaju da Ti se približim. Ispuni moje srce Duhom Svetim i razbistri moj um da mogu slijediti Tvoj put. U Isusovo ime, amen.

NAJNOVIJE!