Pri rođenju je bio velik kao majčin dlan: Pogledajte kako dječak sada izgleda

Zaylan je rođen 16 tjedana prerano, s rupom u srcu, ali je ipak preživio. Pri rođenju je bio velik kao majčin dlan.

Krysten Risbon i njezin partner Janeiro Reed bili su presretni kada su prošlog kolovoza saznali da očekuju dijete.

Nakon gotovo 24 tjedna trudnoće, 22-godišnja Krysten počela je krvariti te je otišla u bolnicu, gdje nije pronađeno ništa posebno te je poslana kući. Unatoč lijekovima koje je dobila, Krysten je jako patila. Sjeća se da je cijelu noć vrištala od boli. Kako jaki bolovi nisu prolazili, vratila se u bolnicu, gdje su doznali da će isti dan morati roditi.

“Rekli su mi da ću morati roditi i da dijete vjerojatno neće preživjeti. Počela sam plakati.”

Helikopterom su je prevezli u bolnicu koja je imala bolju opremu za nedonoščad. Krysten kaže da je bila uplašena, jer je sve što je mogla učiniti bilo čekati da stignu na odredište. Nitko nije mogao ići s njom. Ipak, unatoč svemu tome, osjećala je da će sve biti u redu.

Liječnici su joj dali lijekove za pomoć bebinim plućima i uspjeli odgoditi porod na dva dana, do 23. prosinca 2022. Nakon poroda, 20-godišnji otac Janeiro uspio je prerezati pupkovinu, nakon čega je maleni sin je brzo premješten na drugi odjel.

Krysten se sjeća da je bila jako uplašena jer je njezin Zaylan, kako su ga nazvali, izgledao vrlo slabo, bio je veličine njezinog dlana.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija … i kao Zaylan danas izgleda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Not the Bee (@itsnotthebee)

Za cijelu obitelj počelo je teško i dugo razdoblje u bolnici u kojoj su proveli 181 dan. Zaylan je u početku bio u kritičnom stanju, jer je rođen s rupom u srcu i imao je nekoliko operacija.

21. lipnja ove godine, nakon dugog oporavka, došao je sretan dan kada je Zaylan konačno bio dovoljno stabilno da ga puste kući.

“Bilo je nevjerojatno što smo stigli kući. Ne mogu vjerovati kako je bio mali. U početku je bio velik kao moj dlan, ali sada u dlan stanu samo njegova stopala. Zaylan je jako zabavan, uvijek nasmijan”, dodaje majka.

Krysten je bila toliko zahvalna i impresionirana radom medicinskog osoblja koje se brinulo za nju i njezinog sinčića da će od ove jeseni krenuti u školu za medicinsku sestru u rodilištu.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!