Žena koja je napunila 114 godina ima najbolji savjet za dug život: “Ovo je blagoslov Gospodnji.”

Elizabeth Francis iz Houstona u Teksasu prošli je tjedan napunila 114 godina, čime je postala druga najstarija osoba u SAD-u i sedma najstarija osoba na svijetu.

Ona je “superstogodišnjakinja”, osoba koja je prešla 110. godinu.

Francis još živi u vlastitom domu.

Pet generacija njezine obitelji proslavilo je njezin rođendan zajedno sa svojim prijateljima. Filmska ekipa iz Norveške i istraživač s Floride došli su snimiti njen rođendan i uručiti joj plaketu.

“Ona je najstarija u Teksasu. Najstarija živuća osoba u Teksasu. Broj dva u Sjedinjenim Državama. Broj sedam na svijetu i broj dva na svijetu koja živi kod kuće. Živite u svom dvorcu”, rekao je novinar.

Na pitanje: “Kakav je osjećaj imati 114 godina?” Žena je rekla: “Ne znam, samo zahvaljujem dobrom Gospodinu što me čuva”.

Njezina kći, Dorothy Williams, kaže da kad ljudima kaže koliko joj je majka godina, odmah reagiraju. Oni ne kažu ‘ti si luda’, oni samo kažu ‘ti lažeš’,” rekla je Williams za KTRK.

Elizabeth je rođena, a u to vrijeme 90% svih beba rođenih u SAD-u rođeno je kod kuće. Također, žene, i bijele i crne, nisu mogle glasati. Istog mjeseca kad je rođena, Odjel za signalizaciju američke vojske kupio je prvi vojni zrakoplov na svijetu, a prvi događaj održan je na stazi Indianapolis Motor Speedway.

Bakina dugovječnost je genetska

Čini se da je njezina dugovječnost genetska. Njena sestra doživjela je 106 godina, a kći 94 godine.

Također je živjela zdravim načinom života, a jela je uglavnom povrće koje je uzgajala u svom vrtu.

Baka ima troje unučadi, petero praunučadi i četiri prapraunučadi.

Elizabethina unuka, Ethel Harrison, izjavila je da je Francisin dar drugima mudrost i savjeti koje dijeli – zahvaljujući svom nevjerojatnom životu.

“Mislim na velikodušnost, biti velikodušan”, rekla je Harrison. “Ponašati se prema ljudima onako kako želite da se postupa s vama, iako ponekad možda neće biti uzvraćeno, ali to nije način na koji Bog želi da činite. On želi da budete velikodušni i ljubazni.”

Kada je novinar upitao Francisku je li ikada zapalila cigaretu, odgovorila je: “Nikad nije.”

“Jeste li ikada pili?”

“O, ne gospođo!”, odgovorila je.

“Što jedete?

– Sve – odgovorila je uz smijeh.

Kada ju je KTRK pitao zašto tako dugo živi, samo je rekla: “Ovo je blagoslov, blagoslov Gospodnji.”

NAJNOVIJE!